View Single Post
Staro 17.06.2008., 15:32   #12
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Bojim se da to sve ništa ne znači dok ljeni game developeri ne prestanu copy pasteat (i to se stvarno tako radi da nebi bilo zabune samo se stručno zove snippets u VC++ jel) kod iz vremena quake2 i unreal engiena i počnu konačno pistati a) multithreadead aplikacije b) optimizirani kod, a to će se na PCu desit - nikad, mislim kome još nije jasno da se napušta PC kao gaming platforma, skoro sve igre u zadnje vrijeme su zapravo portovi sa konzola u više ili manje emuliranom okružju (ovisi o tome kaj je u matičnoj konoli) i PC je zapravo samo emulator stoga nije niti čudno da aljkava grafika ima zahtjeve koda je neznam kaj...

Ja sam u 3D maxu učio raytracing negdje 98 kao osnovnu tehniku, dakle 10g je na PCu posojeći kod, procesori koji su prije u wireframeu rendali 640x480 danas (rang cjene CPUa) isti takav kadar u HD rezoluciji vrte na 120FPSa - realtime, samo je ovisno o kompleksnosti scene i izvora svjetla kolko će tracing biti kompleksan a on raste kvadratom na svakom objektu, dakle 2 izvora svjetla su 4 puta kompliciranija za kalkulirati nego 1 (zbog preklapanja svjetala, sjena i polusjena), 3 izvora 9 puta itd...
I tako za svaku scenu je raytracing priča za sebe, zato je to "radimo raytracing u realtimeu" jako smjela izjava IMHO ali dobro vidjet ćemo...