View Single Post
Staro 16.06.2008., 12:08   #1
selce
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Samoinstalacija Iskonovog Thomson ST 780i WL

Imam problem prilikom samoinstalacije Iskonovog routera Thomson ST 780i WL iz paketa obitelj+.
Svi kabeli su pravilno spojeni spliter je na prvoj i jedinoj utičnici telefona, mrežni, dsl, i telefonski kabel su spojeni po njihovim uputstvima.
Drivere na wwindowsima xp sam ponovo instalirao već dva puta, a probaso sam ga spojiti i preko USB kabela pa isto nije radilo.
Uglavnom nakon šta upalim router i nakon što se upale sve lampice kako bi se i trebale javlja mi da dolazi do greške pri povezivanju. Navodno nemože refreshat IP adresu,
TCP sam stavio po njihovim uputstvima da obtain IP automaticly kao i DNS, DHCP je enablan, ali on i dalje ne može ostvariti vezu. Pokušao sam i ući u konfiguraciju routera,
ali IP koji bi trebao upisati (po uputstvima) ne radi, nazvao sam službu za korisnike i oni su mi rekli da upišem DRUGI IP ni on nije radio.
Na router je spojen i telefon zbog Iskonovog VOIPa iz paketa obitelj+ ali je još uvijek linija Tcomova jer se telefonska linija aktivira preko neta koji ne radi.
Sada se sa tog telefona ne može nikoga nazvati kada je router upaljen, ali i dalje prima pozive neovisno o tome da li je upaljen ili ugašen.
Usput samo da kažem o kvaliteti usluge, paket me je čekao pred ulazni vratima na kiši, samo su ga pustili tako na ulaznim vratima odnosno ulici bez da je itko bilo šta potpisao,
a da ga je neko ˝dignuo˝ (čudi me da nije) vjerovatno bi ja bio kriv.
U paketu koji donosi bežični internet u vaš dom nalazi se samo router i mrežni odnosno USB kabel pa tako da o bežičnosti ukoliko nemate laptop ili wlan karticu nema govora.
Vrhunac je bio HP printer kojeg sam dobio bez USB kabela pa sam ga na komp morao spojiti sa USB kabelom od digitalca (micro USB).
Uglavnom bio bi zahvalan bilo kome ko bi mi pomogao sa tim routerom jer me već izluđuje. Probao sam gotovo sve, spajao kabele ispočetka -nije pomoglo,
reinstalirao drivere (nVidijine) od mrežne nije pomoglo, pokušao ući u njegovu konfiguraciju - ne može se, čini mi se da mi preostaje samo vraćanje na tvorničke postavke pa
ponovno rekonfiguriranje routera uz asistenciju službe za korisnike.
selce je offline   Reply With Quote