Tema: Mobila_help
View Single Post
Staro 25.04.2004., 15:40   #18
Bipe
What's inside???
Moj komp

Bipe's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ah ta napajanja... imao sam na svom cel 1,4 230 w napajanje, no name, naravno koje je bez beda guralo 2 hdd-a, cdr, dvd... pa kak su mi svi govorili da je to premalo uzel sam od frenda, isto tako no name, 300 w koje je radilo jednako ko i ono 230... al ok, presao sam na athlona i tada pocinje svijet zabave!
1. spojen 1 hdd, dvd i cdr, sve radi, dode frend sa svojim hdd, ustekam ga, komp nece postat (ok, to sam rijesil tak da sam spojil ono staro 230 w koje je sluzilo za hdd, cdr i ostale gluposti, a 300 w je bilo spojeno samo na mb)
2. primjetil sam da su mi se lagano griju kablovi kod konektora kaj ide na mb, ni bad, vjerojatno je to normalno... DA NARAVNO!
3. nakon nekog vremena mi se mis poceo sam od sebe gasit, prvo kaj sam pomislil at kuciste + atx ploca (drzi se na samo jednom sarafu) = kratki spoj negdje! otvorim kantu, idem sve izvadit, a kad tamo iznenadenje! plastika od atx konektora je sva smeda, i jednoj od zica (+5v) je rastopljena izolacija, pol konenktora se rastalilo tak da sam ga jedva iscupal!

nakon toga sam spojil na mb ono 230 w napajanje pokrenul prime 95 i komp je odbio poslusnost nakon nekog vremena (i wonder why...) i tako sam ja sjebal i drugo napajanje :clap: sad imam neko isto tako no name 300w (ima naljepnicu p4 certified ) koje se ne pregrijava, dal sa za njega 100 kn reda radi (lik mi ga je daval badava)