View Single Post
Staro 15.06.2008., 02:01   #2
etna22
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Marin-sf2 Pregled postova
Pozdrav svima
Ovako živim u Rijeci i htio bih se konektirati na besplatan wireless internet koji je postavljen u središtu Rijeke. Ja živim skoro pa u centru ali ipak ne lovim signal. Mislio sam kupit antenu i vjerujem da bi ona rješila taj problem. E sad računalo mi je na drugom kraju stana od potencijalnog mjesta za postavljanje antene. Moželi mi netko dat savjet kako da prenesem signal sa antene na računalo. Na računalu imam wireless karticu. Koliko sam čitao moj problem bi rješio AP. Jesam u pravu?? I na kraju koju antenu mi preporučate? Hvala unaprijed
1. opcija

Treba ti AP koji može radit u client mode-u i LAN priključak na matičnoj i kabel od AP do kompa. Nisam siguran hoćeš li sa antenom od AP uhvatit signal jer su one iste kao i one na wireless karticama pa prvo probaj sa wireless karticom koju imaš tako da jednostavno premjestiš komp do mjesta gdje misliš postavit AP

2. opcija

Treba ti koaksijalni kabel i RPSMA konektori da si napraviš "produžni kabel" za antenu. Antenu možeš koristit onu od kartice ako sa njom hvataš signal, ili sklepat nekakvu kantenu ili nekakvu drugu do-it-yourself antenu, imaš masu turtoriala na netu za te stvari

Osobna iskustva: Ja sam na jednu stranu stana postavio AP i preko njega hvatam signale sa te strane zgrade, a na ovoj strani gdje mi je komp imam wierless karticu sa produžnim od cca 3 m (taman dovoljno da antenu stavim na balkon) i hvatam signale sa ove strane... kod ovoga produžnoga moraš pazit na gubitke signala kroz kabel i trebaš imat ona kliješta za krimpanje kako bi napravio dobar spoj konektora i kabela, ne znam ima li igdje za kupit takvih gotovih kabela, ali znam da djelova ima za kupiti u chipoteci, tj. bilo ih je kad sam ja to radio...
etna22 je offline   Reply With Quote