View Single Post
Staro 31.05.2008., 23:34   #100
Roberto
Premium
Moj komp
 
Roberto's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,543
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
A ne moraš vjerovati, stroj je i dalje složen i ako ti se da skočiti do Osijeka mogu ti demonstrirati. Mislim da je između ostaloga problem u sporom hardu i grafičkoj ali upravo o tome i pričamo. Da bi WinXP dobro radio potreban mu je također bolji hardware nego onaj za ranije Windowse. Ljudi jednostavno zaboravljaju kako su zahtjevni WinXP bili za tadašnji hardware i koliko je bilo problema sa driverima, aplikacijama koje nisu bile kompatibilne...
taj tvoj strojček ziher ima nekih problema. moja prva xp instalacija bila je na celerona 633mhz/192mb sdrama, riva tnt 32mb. strojček je najnormalnije radio. Na njemu sam tada danima i noćima peglao tada popularne i nove CMR2, RTCW, Dune 2000, NFS Porsche... i nisam ništa previše morao tweakati. jedino u čemu je bio spor je bilo bootanje, a to i onak nikad ne radim prečesto

drugi komp na koji sam stavio xp bio je amd na 450mhz sa 128mb rama i nekom 8mb grafičkom. tu već dosta toga nije radilo kak spada, ali za neki laganini office/surf rad bilo je čisto ok.

Napominjem da je to već bio star/slab hardware kad su se pojavili xp, a vista nije radila dobro ni na aktualnom hardware-u u vrijeme izlaska.
No to ni nije največi problem Viste. Za mene je to i dalje samo ušminkana verzija windowsa xp i kao takva mene osobno ne zanima previše. DX10 je njezina najveća prednost za sad (što mi je isto jadno) a to mi također ne znači previše u životu. Sve važne stvari koje je trebala donijeti bile su izbačene iz nje još u ranoj fazi razvoja.
__________________
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt /
Roberto je offline   Reply With Quote