29.05.2008., 19:07
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
Autor Vuco
U svakom slučaju, odličan rezultat  i prvi water chiller u HR kaj sam vidio. Pohvalno
Prostora za sitan napredak (s obzirom da imaš Danfoss četvorku) ima u pogledu bolje izolacije cijevi od isparivača do kompresora, zaleđivanjem kapilare (tj. njezinim hlađenjem), izolacijom lavora sa isparivačem i ono zadnje, al opet može pomoći - boljim hlađenjem kondenzatora od same jedinice. 
Al upitna je "isplativost" toga svega, jer si po meni dobio čak i odlične temperature sa tak "sitnim" kompresorom. Gledaj da vani stavljaju min. 9/11ccm kompresore.
Inače, LD bi trebao imati i jeftinije sustave, samo nećeš imati fancy kučište, već će sve biti na dasci  , te ako imaš prijevoz s obzirom da je i dostava skupa. No o tome na drugom threadu, ovo je Kianov pothvat 
|
Hvala jos jednom, Vuco, a za ostalo primljeno na znanje.
Citiraj:
Autor ghovna
Znam ja kako se hladi jer ja imam isti sustav ko i ti samo je moje malo vece  zato sam te i pito zasto se voda ledi no nema veze
Btw nice job
|
Hvala, ghovna !
Citiraj:
Autor Razer
Dobra muzika u videu 
|
 samo da znas kaj sam prije slusao... hehe
Citiraj:
Autor Jelc
Fina reza bogme 
I izvrsno multifunkcionalno hlađenje 
|
Hvala, Jelc !
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Cooooool 
Bas je pre-fakin-uber-gik-kul. xD
|
Hvala, De5tr0yer !
Citiraj:
Autor Spacemaster
Ekstra stvar, sviđa mi se pomenuti uređaj pa me interesuje gde kod vas to ima da se kupi tj. koja firma prodaje uređaj za hlađenje pive?
|
Citiraj:
Autor Spacemaster
Kratko i jasno ovo se ne isplati! Danas za manje od 500eura može da se dobije gotov SS sistem koji je efikasniji za -40C do -50C, a sam čiler izađe oko 400eura, gde je tu pumpa, blok, radijator itd. Koliko sam razumeo JIM-a kod njih u Sloveniji ima lik koji pravi čilere od 250eura, što opet sa blokom, dobrom pumpom, i tadijatorom dolazi do cene od 400eura itd. Tako da ovaj projekat neće zaživeti u mojoj radinosti 
|
Citiraj:
Autor Razer
Čovjek to očito nije kupio samo za OC...
|
Ma ne isplati se, nebi ga niti imao da ga nisam dobio besplatno...
|
|
|