View Single Post
Staro 29.05.2008., 19:07   #32
kian
Premium

kian's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
U svakom slučaju, odličan rezultat i prvi water chiller u HR kaj sam vidio. Pohvalno

Prostora za sitan napredak (s obzirom da imaš Danfoss četvorku) ima u pogledu bolje izolacije cijevi od isparivača do kompresora, zaleđivanjem kapilare (tj. njezinim hlađenjem), izolacijom lavora sa isparivačem i ono zadnje, al opet može pomoći - boljim hlađenjem kondenzatora od same jedinice.
Al upitna je "isplativost" toga svega, jer si po meni dobio čak i odlične temperature sa tak "sitnim" kompresorom. Gledaj da vani stavljaju min. 9/11ccm kompresore.

Inače, LD bi trebao imati i jeftinije sustave, samo nećeš imati fancy kučište, već će sve biti na dasci , te ako imaš prijevoz s obzirom da je i dostava skupa. No o tome na drugom threadu, ovo je Kianov pothvat
Hvala jos jednom, Vuco, a za ostalo primljeno na znanje.

Citiraj:
Autor ghovna Pregled postova
Znam ja kako se hladi jer ja imam isti sustav ko i ti samo je moje malo vece zato sam te i pito zasto se voda ledi no nema veze
Btw nice job
Hvala, ghovna !

Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Dobra muzika u videu
samo da znas kaj sam prije slusao... hehe

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Fina reza bogme
I izvrsno multifunkcionalno hlađenje
Hvala, Jelc !

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Cooooool

Bas je pre-fakin-uber-gik-kul. xD
Hvala, De5tr0yer !

Citiraj:
Autor Spacemaster Pregled postova
Ekstra stvar, sviđa mi se pomenuti uređaj pa me interesuje gde kod vas to ima da se kupi tj. koja firma prodaje uređaj za hlađenje pive?
Citiraj:
Autor Spacemaster Pregled postova
Kratko i jasno ovo se ne isplati! Danas za manje od 500eura može da se dobije gotov SS sistem koji je efikasniji za -40C do -50C, a sam čiler izađe oko 400eura, gde je tu pumpa, blok, radijator itd. Koliko sam razumeo JIM-a kod njih u Sloveniji ima lik koji pravi čilere od 250eura, što opet sa blokom, dobrom pumpom, i tadijatorom dolazi do cene od 400eura itd. Tako da ovaj projekat neće zaživeti u mojoj radinosti
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Čovjek to očito nije kupio samo za OC...
Ma ne isplati se, nebi ga niti imao da ga nisam dobio besplatno...
kian je offline   Reply With Quote