Ja ne znam otkuda da počnem. Prije nekog vremena sam imao problema sa pingom na cod4 servere pa sam ih gnjavio s time nekih 7 dana, pa su me stavili na fast profil.
I sve je bilo ok do nekidan. Prošli petak mi je iza 12 sati linija pucala svakih 5 minuta. U nekoliko navrata je pukla dok sam razgovarao sa njihovom tehničkom podrškom pa je lik skontao kolika je koma u pitanju. Tokom vikenda jer brzina bila vrlo vrlo varijabilna i nikada nije dostizala plaćenih 3Mbs (testovi su pokazivali oko 880/230kbs). Ponedjeljak i utorak mi je brzina isto bila koma, vrlo nestabilna, poslije 12h je pukla (oba dana). Na to sam poludio, nazvao SZK i tražio da me nazove netko od rukovodećeg osoblja da porazgovaramo o daljnjoj (ne)suradnji obzirom da je riječ o firmi koja radi preko netbankinga te su mi net i telefon (2 komada) poprilično bitni.
Jučer me nazvala jedna vrlo ljubazna gospođa koja je detaljno upoznata sa mojim problemima. Naime, caka je u tome da su između spojnog ormarića i moje zgrade dva telefonska stupa. Na jednom od njih je instalacija u komi i to je mjerenjem ustanovio njihov koooperant prije 2-3 mjeseca. Tada je dan nalog t-scumu da to popravi. Naravno, tom stupu se se približili samo vrapci, galebi i sl. , od t-scuma ni traga ni glasa. Gospođa mi je predložila dvije opcije:
1. da se malo strpim, a da će oni još jače stisnuti t-scum da to popravi
2. da pređem nazad na t-scum
Ljubazno sam se zahvalio da drugoj opciji i rekao da mi ne pada na pamet takvo nešto

. Objasnila mi je da će, kojeg god ISP-a uzeli, stvar biti ista jer je taj stup problematičan. Naravno, ja sam toga bio svjestan, ali to nikako nisam mogao objasniti partneru u firmi. Kao naknadu za naše patnje, ponudila je popust na njihove usluge dok se stanje ne vrati u normalu tj. taj stup ne popravi. Danas je stigao njen mail - 30% popusta na pretplatu. Mislim da je to fer od njih. Jučer i danas je brzina 3Mbs i ne oscilira niti puca.