pa moje mišljenje je da nešto što je samo po sebi već jako brzo, nema potrebe još više ubrzavati, budući se s tim gotovo ništa korisno ne dobiva (priče tipa: moj tata 3DMARK je jači od tvog tate 3DMARKA za 14 bodova,su za neiživljenu djecu).dati za procesor 1300-1400kn, koji je btw jedan od najbržih C2D procesora i riskirati njegovo izgaranje ili gubitak jamstva je suludo. zato se kupi nešto puno jeftinije i onda je uspijeh kad to radi 50 ili više % brže nego za što je tvornički podešen. nekad davno,sjetit će se moja generacija,stavljalo se na tomosov apn6 klip 42 sa vanbrodskog motora da bi se dobilo 20-30km/h. i to je onda bilo vauh! danas ,kad motori idu toliko brzo da ih ceste nemogu pratiti,nikakvi klipovi,superchipovi i slično, nisu poterebni.
tako i ovdje,mi malo ozbiljniji,koji sebi možemo priuštiti jači stroj,bilo motor,auto ili pc,uzmemo pravu stvar i više ne razmišljmo o tom.nikakav "tuning" nas više ne zanima,jer i ovo što imamo ima potencijala bar 40% više i od ceste i od software-a s kojim radimo.
samo da napomenem, još nisam vidio kod bilo koje aplikacije u kojima radim,pinnacle studio 11,photoshop,premiere,after effect... puno zauzeće obe jezgre čak i pri multitaskingu.a to sve govori.