25.05.2008., 22:50
|
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Autor Razer
Nadalje...dešavala mi se jedna iznimno iritantna stvar s ovom pločom. A vidim i Ice Demonu.
Dakle, ploča se blesirala (nije se palila) ukoliko bismo postavili voltažu preko 1.4415v. Dakle, ukoliko postavimo 1.45v, ploča se ugasi i onda krene spontano paljenje gašenje ploče. Što se može riješiti samo uz Clear CMOS-a.
Pa evo kako sam to riješio, prvo, flashao sam najnoviju veziju BIOS.
Zatim, VID voltažu postavio na 1.3v (nisam dalje probavao, nije bilo potrebe), i dalje istu povećavao preko Offseta (maksimalnih 130.00% + VID). Tako sam s lakoćom mogao dobiti i više nego potrebnih 1.7v+. Nadam se da će ovo nekome pomoći, da je meni netko rekao, ne bih izgubio dan-dva razbijanja glave zašto ne radi.
Čini mi se da je to kao nekakva zaštita za 45nm procesore, jer se stvar ne dešava sa 65nm procesorima, konkretno sam probao E6750 kojem sam preko VID-a voltažu s lakoćom podesio na 1.6v.
Voltaža svakako ima napretek za sve komponente. Možda bi netko zamjerio malo grublje podešavanje voltaža za određene komponente, s druge strane ipak ne, jer se nemoramo zafrkavati sa ipak presitnim inkrementima od +0.1v
|
Nadam se da mi sad vjerujete :P.
Meni se blesiralo i na Offsetu, al najvjerojatnije su druge voltaže bile problem. Uspio sam bio malo više, s konačnim rezultatima se još javim. Ak će ih bit.
|
|
|