View Single Post
Staro 24.05.2008., 18:43   #22
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Astral Pregled postova
@SRV, BSEL mod ti nece radit na toj ploci...moras uzet neku asrockicu il takav neki shrot da bi ju mogo prevarit, ima negdje popis na kojim plocama radi, a na kojima ne, potrazi malo po netu, tocnije XS-u

btw. svaka cast na trudu i ludosti sta se tice IHS-a

OT: kak ti se ponasaju rami u ovakvoj kombinaciji, tocnije kolko daleko ti idu ovi kingmaxi 2x512? namjeravam si uzet jos 2x512 al ne znam dal ce mi drzat ovu trenutnu frekvu/latencije, i sta je cudno nema bas za kupit na trznici 2x512 ddr2, bar ja nisam vidio...di su svi nestali da mi je znat
Hehehe, ma za BSEL sam se salio, znam da mi je to bezveze radit. Ploca ide iz BIOSa do 390MHz, a iz windowsa i preko 420, nisam pomnije testirao. Tako da FSB-a nece falit.
Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Ne vjerujem. Nekih 5-6°C vrlo vjerojatno.
No može biti i kontra efekt pogotovo ako imaš veliki hladnjak pa je onda problem ga toćno horizontalno stavit na jezgru (koja je svega 1x1cm više-manje).
A gle, kad sam napisao ~15C uzeo sam prosjecnu vrijednost za ono sto su drugi dobijali, a sto se krece izmedju 10C i 20C, zapravo uglavnom izmedju 13C i 17C. Dobitak je veliki upravo kod ovakvih procesora. Oni sa zalemljenim IHS-om ionako imaju nize temperature jer je taj spoj daleko bolji.
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ovo je za M&D

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Lijepo si ga izmrcvario.
Krasno.
Jos si mogo i hs popola prepilit.

Na greskama se uci. Sad brzo kupit jos jedan.
Ne kuzis, proc je savrseno ispravan, i ono mjesto na kojem sam parnuo PCB nema vodova.
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
kad si ga vec upiskio tako, ispoliraj hs s obje strane tako da svedes debljinu na minimum. mozda bi se tad dalo fino iskombinirat da stoji normalno a imas manju distancu izmedu jezgre i baze coolera. Ljudi su radili takvo sto i imali bi isti efekt kao da nemaju HS-a. Al ajd, ako uspijes sredit da je bez HS-a, super. Vidim malo neopreza tu pa ga se pokusaj rijesit dok budes stavljao cooler na cistu jezgru jer i sam znas koliko je malo dovoljno da ju skrsis
Znam, morat cu dobro pripazit da ne zdrobim jezgru, a za to ce posluzit tanka spuzva koja ce amortizirati pritisak na CPU i dodatno raspodijeliti pritisak.
SRV je offline   Reply With Quote