Citiraj:
Autor Astral
@SRV, BSEL mod ti nece radit na toj ploci...moras uzet neku asrockicu il takav neki shrot da bi ju mogo prevarit, ima negdje popis na kojim plocama radi, a na kojima ne, potrazi malo po netu, tocnije XS-u
btw. svaka cast na trudu i ludosti sta se tice IHS-a
OT: kak ti se ponasaju rami u ovakvoj kombinaciji, tocnije kolko daleko ti idu ovi kingmaxi 2x512? namjeravam si uzet jos 2x512 al ne znam dal ce mi drzat ovu trenutnu frekvu/latencije, i sta je cudno nema bas za kupit na trznici 2x512 ddr2, bar ja nisam vidio...di su svi nestali da mi je znat 
|
Hehehe, ma za BSEL sam se salio, znam da mi je to bezveze radit. Ploca ide iz BIOSa do 390MHz, a iz windowsa i preko 420, nisam pomnije testirao. Tako da FSB-a nece falit.
Citiraj:
Autor Bravo
Ne vjerujem. Nekih 5-6°C vrlo vjerojatno.
No može biti i kontra efekt pogotovo ako imaš veliki hladnjak pa je onda problem ga toćno horizontalno stavit na jezgru (koja je svega 1x1cm više-manje).
|
A gle, kad sam napisao ~15C uzeo sam prosjecnu vrijednost za ono sto su drugi dobijali, a sto se krece izmedju 10C i 20C, zapravo uglavnom izmedju 13C i 17C.

Dobitak je veliki upravo kod ovakvih procesora. Oni sa zalemljenim IHS-om ionako imaju nize temperature jer je taj spoj daleko bolji.
Citiraj:
Autor Mar
Ovo je za M&D 
|
Citiraj:
Autor De5tr0yer
Lijepo si ga izmrcvario.
Krasno.
Jos si mogo i hs popola prepilit.

Na greskama se uci. Sad brzo kupit jos jedan.
|
Ne kuzis, proc je savrseno ispravan, i ono mjesto na kojem sam parnuo PCB nema vodova.
Citiraj:
Autor Bullet1
kad si ga vec upiskio tako, ispoliraj hs s obje strane tako da svedes debljinu na minimum. mozda bi se tad dalo fino iskombinirat da stoji normalno a imas manju distancu izmedu jezgre i baze coolera. Ljudi su radili takvo sto i imali bi isti efekt kao da nemaju HS-a. Al ajd, ako uspijes sredit da je bez HS-a, super. Vidim malo neopreza tu pa ga se pokusaj rijesit dok budes stavljao cooler na cistu jezgru jer i sam znas koliko je malo dovoljno da ju skrsis 
|
Znam, morat cu dobro pripazit da ne zdrobim jezgru, a za to ce posluzit tanka spuzva koja ce amortizirati pritisak na CPU i dodatno raspodijeliti pritisak.