View Single Post
Staro 24.05.2008., 18:19   #12
CuKi
Premium
Moj komp

CuKi's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Milsim da je bio neki lik koji je punio procesore bijelim dimom, ali sam zagubio kontakt. Cak i nije bilo skupo, samo si morao donijeti proc i barem polovicu od izaslog dima iz proca (morao si ga nekako uloviti u staklenku ili nesto)
Taj tvoj lik je neki fušer. Kada sam bio punio bijeli dim u brijaci aparat majstor mi je objasnio da se stari dim nikada ne puni jer nije cist (prasina napravi svoje). Treba naruciti od proizvidjaca rezervni bijeli dim i njega staviti. Mislim da je bilo vec govora ovdje negdje na forumu o tome da overclock drasticno padne ako se bijeli dim ponovno koristi kada jednom izadje. E da i bijeli dim iz AMD-a i Intela nisu kompaktibilni, svaki ima svoj, mislim da je ovaj od AMD-a gusci i zato AMD redi na manjoj frekvenciji od Intela.

Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
A termalna zastita je AFAIK na samoj ploci (kod svih Socket A serija), a ne u procu Gdje bi jos uz svu logiku procesora, cache, komoru za bijeli dim stala jos i termalna zastita?
Potpuno si u pravu, termalna zastita je na ploci a u procu je samo dioda. Problem je bio u tome sto u prve ploce za socket A nisu ugradjivali tu zastiti pa je bilo puno bijelog dima. Dok su u Pentioum 4 uspijeli ugraditi i maloga Homera Simpsona koji je smanjivao frekveciju ako bi temp presla neku granicu.

CuKi je offline   Reply With Quote