Evo kupio jučer u adm-u novi
Seagate Baracuda 7200.11 320 GB no kad sam ga instalirao ( u kućište) BIOS ga ne vidi...štoviše detekcija traje po 5 min( na početku sam mislio da mi se smrzava komp) no kad to prođe opet ništa... imam Epox-ovu ploču EP-8RDA6+PRO koja ima dva SATA kontrolera ... Jedan on Nvidie( može primit do dva SATA uređaja - defaultni kontroler-bar koliko ja mislim ), a drugi Silicon Image ( koji prima do 4 SATA uređaja) ...
BIOS je uredno apdejtan tj. zadnji update koji je bio. bio je 2.8.2006.
Kad ga spojim na Nvidin kontroler on ga ne vidi , no kada je spojen na Silicon Image ovaj ga prepoznaje i kaže da " uređaj nije valjan " ?
Uđe ( tj. ja uđem) u BIOS od Silicon Image ( matična ima 3 BIOSA... jedan defaultni, drugi od Nvidinog kontrolera-koji se ne pali tj. sam bi se trebao upalit kad prepozna SATA uređaj , i treći od Silicon Image-a) koji se nakon toga jednostavno "smrzne".
Komp ima još dva IDE diska...
U Windowsima pod Device menageru vidi neki uređaj, čak ga i svrsta pod disk drives no ne vidi ga u kompjuter menegmentu i my computeru!
Kad kliknem na njega nemam nikakvih podataka o njemu...
Ovo je prvi moj SATA disk. Na matičnoj nisam testirao neki drugi SATA disk.
Ovaj disk nisam testirao negdje drugdje. Disk je novi i neformatiran.
Dali je disk "u banani" , dali je matična u banani ili sam ja u banani(možda nešto radim krivo?) ???