Citiraj:
Autor citiraj
Fala, a jel mogu nekak saznat što točno ne radi?
|
Naravno, dijagnostikom. A to znači iskopčati sve s matične i onda prikapčati komponentu po komponentu dok ne dođeš do one u kojoj je problem. krenuvši od RAM-a. To vrijedi općenito i to je dijagnostika.
Nadalje, bez ikakvih background primisli o nečijoj gluposti (nisam to ni prvi put mislio), čista mi logika nalaže da nešto jesi dirao, ako je kod njega radilo, a kod tebe ne radi. Da bismo ti mogli pomoći moramo postaviti pitanja koja tebi možda zvuče glupo, ali nitko od nas nema kristalnu kuglu.
Dakle, ono što je bitno je - zanima me da li pokušavaš bootati s istog diska koji je bio unutra dok je komp bio kod frenda, odnosno s kojeg je on bootao sistem, jesu li diskovi i optike spojeni identično kako su bili spojeni kao i dok je komp bio kod frenda i dok je radio? Ili si što mijenjao, odnosno dodavao komponente poslije?
Ponavljam, ne mislim da si glup ti ili bilo tko drugi, ali ako želiš da ti pomognemo, moraš pomoći i ti nama, odnosno pružiti maksimum informacija, jer su one jedino što imamo da bismo ti pomogli.