Citiraj:
Autor Gogikerman
Nisam to nikad radio na kompu, uvijek sam se bojao biosa i cackanja po njemu.
Potrazit cu na forumu sta ima od toga opisano a ako ti nije problem napisi ukratko kad stignes kako se to radi. Ili sam razmisljao cak da probam flash biosa ,koji takodjer nisam nikad radio.
|
Da sam mislio da ti treba flash BIOSa onda bi to rekao...
CCMOS je elementarna radnja za čišćenje user i sistemskih postavki, nema straha nemože se ništa desit, zato i postoji jumper za to na ploči...
Čak niti da komp upališ sa tim jumperom u drugom položaju se nebi desilo ništa strašno iako to svejedno nastoj ne raditi...
Citiraj:
Autor kontroler
Ali ja nebi riskirao flashanje "bugovitog" kompa, da nebi bilo.
|
Slažem se, psoebno s obzirm da to ovdje nebi trebalo biti potrebno...
Citiraj:
Autor Vin EuroDizel
Ne flashas komp nego eeprom chip na ploci. Nema to veze sa bugovitim kompom.
|
Eh eh sad se na tehnikalosti ide...
Anyway jedno je flash radi poboljšanja OCa ili nešto sl dakle "flash na hladno" to je 99% usera nepotrebno (ne diraj ako radi), a onaj 1% koji to radi radi kloka ionako zna što i kako radi

(uglavnom) ali flash sa kompom koji ima potencijalni hardwareski uzrok se
"ne flesha" dok god imaš drugog izbora, osobito ne ako neznaš točno koji dio je zadužen za probleme jer jedan defektni PSU koji otkaže poslušnost i goodbye mobo...

Takvo "fleshanje na vruće" je IMHO nepotrebno riskiranje problema koji se i ovako mogu pojaviti bez posebnog razloga a kad imaš problem u kanti onda se vjerojatnosti sranja ne zbrajaju nego se množe...