View Single Post
Staro 18.04.2004., 11:50   #4
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: overlocking p4 '

Citiraj:
Originally posted by sl@sh
Imam p4 1,4 i pri radu od 4-5 h pri pumoj opterečenosti(igranju) temp je 50 stupnjeva...
Ne shvacam gdje je problem. Sve ispod 60°C je prihvatljivo (kad se malo prisjetim, moj bivsi P4 1.6 je pod BOX kulerom radio na 60°C pod punim opterecenjem, 72°C pod ne-BOXom). To kaj bu ti sad ekipa natrabunjala oko kulera, to su price za malu decu. Moj 2.4C se nalazi ispod Alphe (600g bakra i aluminija), i pod punim opterecenjem (oba threada) nakon 4-5 sati dostize temp od 49°C.

Prvo je definitivno pitanje koji je P4 gledajuci socket, a odgovor OCanja P4 1.4 je da bas i neces imati neki uspjeh (ako se ne varam, radi na 1.75V, tako da bas i nemas puno prostora). Previse bi trebao uloziti u kuler, a nije garantirano da ces uopce uspjeti nesto znacajno OCati proc. Osobno smatram da je sve isod 20% jednostavno neisplativo.

Memorijski kontroler na Intelovim chipsetima je vezan uz FSB procesora, tako da ne mozes zalokotirati FSB memorije, vec se podize zajedno s FSBom procesora. Pitanje je koju memoriju imas na ploci: RDRAM, SDRAM ili DDR. Bojim se da u svim slucajevima nemas mnozitelj za memorijski kontroler, a i na taj nacin bi samo lobotomizirao svoj komp. Dobio bi brzi proc, ali i sporiju memoriju. Sveukupno gledano, racunalo bi radilo sporije nego da sve radi na tvornickim postavkama.

Radije skupljaj novce za novi komp (ili nadogradnju postojeceg), nego da ulazes 300-tinjak kn za opaki kuler i dobijes jedno veliko nista.