View Single Post
Staro 18.05.2008., 22:06   #113
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
A to obicno bude kad neki ljudi uzimaju takve programe zdravo za gotovo (i zdrava logika im ne govori da vent nemoze stvarati hladan zrak samo tako)
- kao sta sam recimo vidio kod jednog clana foruma ss za overclockanog c2d temp. od 18 i 19c po jezgri (sobna je valjda bila 25), a u pitanju je blue orb cooler (koji je bolji od stocka za kojih par c svega). I kao to je 100% tako po njemu, a istina je da senzori lazu...

Sad malo gledam stare shotove, bit ce da su temp porasle i za vishe od 5c (bude u sobi doslovce 30c tokom dana, mjenjaju se prozori uskoro i izolacija + pali se klima):

trenutno su oko 36c po jezgri uz ove postavke:
cpu-z uz 1.3v vcore u biosu, stabilno na orthosu

a iskopao sam ovaj ss od prije par mjeseci (everest ocitanja, ali u kutu su temp od jezgri - bilo je 34c po jezgri, ali uz 1.35v (ili nest manje) u biosu i na vecim taktovima:

everest

Senzori koji ocitavaju temp. maticne su cudni doslovce - na starom ss daju temp od 35c (a pasivci su bili toliko vreli, da se nije mogao prst drzati 2 sekunde), a sad 51c i to se uopce ne mijenja vrijednost - mada je namontiran 50mm vent "ghetoo style" koji je to super ohladio na dodir
Pippincro je offline   Reply With Quote