View Single Post
Staro 18.05.2008., 18:30   #19
Milo Dijete
Premium

Milo Dijete's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
okej evo zapeo odmah na pocetku

....dakle, digo sam w2k3 server.....bubnuo dvije mrezne nutra, spojio server sa kasda t-com modemom, drugu karticu spojio sam laptopom...i sad ovak....

Kasda mi nece davat automatski ip, pa sam rucno upisao 192.168.1.202. . nece mi ni radit da mi bude online 0-24 nego moram slagat novu konekciju pa kad ocu na net spajam se svaki put bla bla...i tak to funkcionira vec god dana...

E sad sam ja spojio server i na istu tu foru slozio to, spojio lap na sevrer i automatski mi je dodjelio ip na laptopu i local area connection is activated.....

Medutim ne radi mi net.... na serveru se spojim ko do sada svaki put i to je ok, slozio sam da je shared i opet nemogu na net na laptopu.... pokusao sam se spojit na laptopu na kasdu ali nece ni to...

hm hm? ....kaj krivo radim? ... moze ukratko opis kak da to sve podesim da mi radi...

I da jos jedna stvar...kak da slozim svoju malu privatnu domenu? ...znaci da svaki komp spojim na recimo MOJA.LOCAL , a da je server non stop na netu, a kak koji komp spojim na mrezu samo mu dodjelim ime i spojim ga na domenu MOJA:LOCAL....

Tako da mogu na serveru preko Active directorija dodjelivat premisione, slagat usere i ostalo.....kak da instaliram active directory na server?

hvala