ZAKLJUČAK
Eto stigli smo i na kraj ovog reviewa, nadam se da nije bilo dosadno. Jest da sam to mogao napisati i kraće, no htio sam detaljno obraditi svaki pojedini dio. Nadam se da sam u tome uspio. No dobro, idemo zaključiti što se ima reći o ovoj ploči. Abit s ovom pločom očito nije ciljao na korisnike koji žele ploču punu điđa koje neće koristiti ili neže znati iskoristiti što redovito prakticira Asus (sa skupljim pločama). Zato je ova ploča i jedna od najjeftinijih ploča temeljenih na X38 čipsetu, a daleko od toga da je lošija od konkurencije po pitanju mogućnosti. Dakle, po pitanju bundle ide jedan veliki minus. Znam da mnogi ne gledaju na to, no stvari kao što je nedostatatak ijednog USB bracketa, kopči za instalaciju ventilatora (iako je u priručniku navedeno da se dobiju), samo 4 SATA kabela, unatoč 6+2 postojeća na ploči, malo bude u oči. Nadalje, layout je za svaku pohvalu. Isto tako mogu reći i za dobro riješeno hlađenje, koje se, na prvi pogled, možda i ne čini kao najbolje rješenje. Pogotovo u slučaju instalacije dodatnih ventilatora na pojedine blokove. Nešto o cijeni same ploče. S obzirom da se radi o ploči sa X38 čipsetom, i o tome da je ovo gotovo vrh ponude Abitovih ploča, mogu reći da je cijena sasvim u redu. Po pitanju BIOS-a sam već napisao par riječi, dakle, početni su bili dosta mušičavi i radili probleme, no svakom verzijom na sreću se riješava dosta problemčića u vezi kako po pitanju overclocka, bilo po pitanju stabilnosti same ploče. Overclocking mogućnosti su odlične, pogotovo s quad core procesorima. Ono što će se većini svidjeti jest i to što BIOS nije prekompliciran kao u slučaju npr. DFI-jke na koju prelazim. Možda će se netko zapitati zašto sam ju prodao. Razlog je jednostavan, nabavio sam 45nm DC procesor, a X38 čipseti nisu namijenjeni za izvlačenje maksimuma iz njih. Tako da, s moje strane, ova ploča, dobiva preporuku za kupovinu.
Prednosti- Layout;
- Digitalna regulacija;
- uGuru/BIOS/Odlične OC mogućnosti;
- Onboard tipke za paljenje i gašenje, te I/O tipka za CCMOS;
- eSATA na I/O panelu;
- Cijena
Osrednje- Hlađenje;
- Jedna mrežna kartica
NedostaciOcjenu neću staviti, jer vjerujem da uz gore navedene informacije, ista i nije potrebna, no ako budete inzistirali, stavit ću ju.
Nadam se da vam se svidio moj prvi review koji ću s vremenom još updateati. Komenatari, kritike, prijedlozi, poželjni