View Single Post
Staro 11.05.2008., 20:26   #49
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
...ali kudim zbog subjektivnosti kod negativnih strana MBO...recimo ovako,IDE ? pa kome to još danas treba pobogu,za pržilicu si mislio? ili položaj IDE porta - na dnu MBO ? Da,to je pomalo nezgodno rješeno u ASUS-u..ali ništa šta jedan 70cm IDE-kabel ne može rješiti..

Da ne pričam..kako SATA prže koštaju ravno 200kn...i rješen problem..

Ostale negativnosti mi se nisu učinile pretjerano bitnima..pa ih ne bi iznosio..
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
da, negativne stvari su vise subjektivne no kad sagledas u globalu, puno ljudi jos koristi IDE sucelje, npr. meni je HDD jos IDE a prza SATA. Iako se cini smjesno tako je jer je stvarno na losem polozaju.
Ja jos uvijek iam ide hard. Slobodno se pogleda kak mi stoji hard sa 90cm ide kablom u linku na dnu, medu zadnjim slikama u reviewu.

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
A boze moj, pa barem danas postoje mogucnosti "biranja" hardvera po zeljama. IDE/sata/boje/velicina pim**ka...itd.

Ako imam IDE hard, normalno da cu pogledati plocu prije kupnje i procijeniti dali mi pase ili ne. Ili cu izbaciti ide uredjaje iz kejsa i staviti sve sata. Toliko se raspravljate bespotrebno. Ili vi prvo kupite pa onda kukate. Ne kuzim. IDE slot je stavljen gdje je, nije na nama da procjenjujemo dali je dobar/los polozaj. Kome netreba taj ce rec da je u idealnom polozaju, right
Jelda? Hm. Ja sam kupovo maticnu i proc i sve prije neg sam uopce kuciste imao. Tako da nisam nikako mogao odrediti kako ce mi (ne)pasati polozaj ide konektora. Ako je moguce (a moguce je) staviti sve kanale fdd, ide itd. na jedno mjesto koje je totalno zgodno, zasto ne naprave? Da ustede 0.05$ po maticnoj za 40-ak vodova koji bi bili neznatno dulji? Osim toga, kad je dosla ova maticna u trgovine, ponuda sata prza je bila nikakva. Znam jer sam gledao da cu uzet, a ovu ide prebacit u drugi komp. Naravno da sam kupio ide...

A sto se tice palatala, ili rvackih slova/znakova, mislim da nas stvarno puno ima koji pisu ovako kako pisem ja i bullet. Problem je u tome sto nigdje kad sam "ucio" pisati nisam koristio niti jedan palatal... sto ja mogu sto ga qbasic, pascal i c ne podrzavaju? I sad kad ih probam koristit, trazim po tipkalu di je koje...