View Single Post
Staro 10.05.2008., 11:59   #1
Milo Dijete
Premium

Milo Dijete's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Topologija mreze, savjet?

Pozdrav!
Evo ovak, imam u glavi neki mali projekt koji planiram radit, tolko da imam doma malo urednije to osmiljeno, a u svrhu edukacije i testiranja raznih servisa..

Ispod se nalazi slika kako sam ja to osmislio da bi trebalo bit povezano...

Znaci imam:
- 3 pc-a
- server ( win server 2003 enterprise)
- switch
- KASDA router koji sam dobio od t-com.

Ideja je sljedeca:
Ja bi htio da je server spojen na net (adsl), a da ostali PC-iji idu preko servera na net...znaci na server bi stavio neki firewall, anti virus, pa da njega updejtam sa definicijama najnovijim, da postavim neke hardove da svi pciji koriste zajedno i tako dalje...a onda bi preko servera davao premisione PC-ijima za net....Server bi radio 24/7 a pc-iji po potrebi jel...

E sad me muci sljedece.... kaj je jednostavnije i bolje rijesenje? .... da bubnem dvije ethernet kartice u server pa spojim server na switch i na router....a na switch spojim ostale pcijeve.... ili da spojim i server na switch i pc-ijeve i router na switch ( kako je prikazano na slici ispod.. ) ..ili je to sasvim svejedno...malo sam zbunjen sad trenutno =)

Ajd da cujem koji rijec od iskusnijih.....koji switch da iskoristim ( sto jefitniji ), koji ruter da uzmem za dsl ( sad produzujem ugovor pa cu dobti neki za kunu... )..ili postoji neko rijesenje mog problema koje je jednostavnije i brze i tako dalje? ...

Hvala puno...!

shema topologije: