Dakle otego mi papke ovaj stari Prestigio, traži se nešto novo da ga zamjeni, bitne stavke...
0. DVI ulaz... (apsolutni imperativ)
1. Da je što jeftinije... (naravno)
2. Da nije totalno smeće što se prikaza tiče... (inače nebi niti postao nego bi negdje u robnoj kući pobrao bilo što)
I da - čitao sam teme o monitorima od prije, i ne ne zanimaju me LCDi za grafički design i to kolko realno se može kalibrirati sa osvjetljivačem - mora radit na njemu kolko tolko video da nje totalno zmrljana boja koja nema veze s mozgom i stvarnim svjetom i da ima bar 2g garancije...
Poželjno je da ima Perfect panel (ili sl imenovanu stvar nekog drugog) dakle da ima garanciju na pixele makar nije nužno i uvjet...
Veličina mi je manje važna sve od 17" pa nadalje mi je ok (ciljao sam na 17 ili 19 kao vjerojatni izbor) ali ako ima stvarno valjan razlog (ne ne zanima me da je HD video formata) mogu i većeg uzeti...
Cijena je manje bitna, recimo da za 19 incha smatram da bi trebao koštati do nekih 1800kn max a sve unutar toga je ok, veći imaju pravo i više koštati...
Ne znaima me kakva je matrica niti se palim na slova SIPS a padam u depru na slova TN samo da radi posao kako treba... E da i još nešto - design kućište me nimalo ne zanima (gledam u ekran a ne u kućište) kao niti to dal ima DVI kabal ili nema, dal ima zvučnike u sebi ili nema itd...
Dakle treba prikazivati sliku preko DVI i za što manje love što bolje to raditi...