View Single Post
Staro 05.05.2008., 21:01   #39
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor naram-sin Pregled postova
Ne, zbilja, cemu sve ovo pozivanje na "prosjecne" korisnike/kupce?

Vjerujem da ovaj forum nisu pokrenuli "prosjecni" korisnici PCa i inih tehnologija, niti je ovaj topic startan sa konceptom prosjecnog korisnika u vidu.
Unatrag par godina, formirao se bas marketinski koncetp PC enthusiast-a (kao da power user nije bio previse, zvuci kao DnD lik), kojim vecina forumasha (koji znaju nesto o necemu) vjerojatno ne zeli biti etiketirana. Upravo bi, po mom misljenju to bila ona vecina tatinih i maminih sinova i kceri (jic) kojima je
prvo racunalo "Core based", a naravno da se radi o umjetnoj marketinskoj tvorevini koja se siri polako, ali sigurno i nekada prave entuzijaste (one koji su od radijatora Yuga uspjevali sklepati vodeno hladjenje za proc, koji su prije 9-10 godina slinili nad prvim 1GHz procom hladjenim dusikom) uspjeva kao pale andjele srusiti medju obicne smrtnike aka prosjecne korisnike.

Ajd, da ne kenjam jos puno i tanko, po meni ova tema je besimslena upravo prosjecnom korisniku, kojih je na ovom forumu vjerojanto malo, ako se smijem dirnuti u statistiku, majku svih zabluda.
Ova je tema besmislena kao sto je vatrenom fanu Formule 1 smisleno reci: "Ferarri, McLaren, BMW, Renault, sve je to isto sra...".

Naravno da nije. Jer je covjek od "Panem et circenses" razdoblja vrlo rado bio svjedokom sukoba dualiteta, u kojem ce njegova masta i zelja za posjedovanjem biti nepresusne gladi i uciniti od njega stvora istovjetnog njegovom idolu - bar u masti i/ili kroz materiju koju posjeduje.

A u ovo vrijeme, kada imate SAMO gotovo ex-monopolista-lobista (Intel) i vjecnog alternativca/ponekad underdoga, svjedoci smo najkrvavijih sukoba (cijena, uglavnom) koje je IT arena ikada vidjela.

Eto, zato "navijanje" ima smisla jer je ovo ipak rat. I dokle god traje i dok se obje strane bore i do zadnje kapi krvi, za nas sve - bolje. I ovom slucaju "navijam" za AMD jer je Intelov image olicje mainstream-a dok je AMD u mojoj percepciji, unatrag 15ak godina, izbor heavy metalca, npr.

I da, tjesi me ovaj video, jer je svatko bar jednom bio ponosan "...kaj mu je traktor bolji u susedovog...". I sto mu se Windoze malo brze bootaju neg na susedovom Intelu.

A recimo i Intela imam doma, radi ok, ali ne izaziva draz. Eto, to je ono subjektivno, pa kako se cudite s-hunteru, bit ce da se cudite i svakome ko u subotu poslije dnevne zege izvuce makinu i glanca ga u tri sloja voska jedno 2-3 sata. A kako vele gore o tatinim deckima, netko si nagrebe za VW TDI 3ojku ili Alfu 145 Q4 g.94 npr., pa ih cuva ko oko u glavi, a nekome tatek kupi BMW M5 godiste 2030. pa on ubije 10ak ljudi na cesti. Nije pravilo ali je ucestalo. Ah, otidjoh u OT od samog sebe...

Dosta je bilo, fakat...
Na ovo sve bih dodao jednu stvar. Najveći apsurd koji mi nikako nejde u glavu je da se na forumu namijenjenom računalima i računalnoj tehnologiji zabranjuje i skače na sve četri odma unaprijed kad dođe do neke rasprave AMD vs Intel.
Mislim halo jebte...

Ne govorim sad ekskluzivno o pcekspertu, na skoro svakom forumu namijenjenom hardware-u postoji pravilo, i to uglavnom pisano,
"AMD protiv Intel i ATI protiv nvidia rasprave strogo se kažnjavaju" il neznam ni ja sam koji k...

Pa to je skoro cijela poanta ovoga maltene... A što je drugo rasprava nego kad ljudi iznose činjenica i mišljenja i suprotstavljaju ih jedno drugome.

Po forumima sam rečenicu "nemoj počinjati AMD vs Intel raspravu" čuo tolko puta, pa odprilike toliko koliko puta je ljudima preporučen Intel jer se bolje clocka.

Da sam mod dijelio bi instant ban za tu rečenicu svakome pod etiketom megatrolanje.
Grofaz je offline   Reply With Quote