reko sebi ajde nebudi ljen pa da vidimo kolike su to REALNE razlike u vezi intela i amda.
i tako ja pricam sa vucom na msn (jea gay messenger al staces) i kazem ja njemu ti imas 3600+ ja imam 4400+ to su recimo generacijski procevi ajmo mi napraviti jedan test.
i tako dogovor padne da koristimo H264 Encoder i samsungov demo oceanic life. dogovor je pao da stavimo iste frekfencije proca (oba su na 2000mhz al da bude zanimljivije stavili smo obojica na 2400mhz)
i tako pokrenemo mi to i evo tu su rezultati.
ovo je moja reza
ovo je od vuce reza
dakle kao sto vidimo intel sije amd-a za nekih cca 15-17% na istom taktu u kodiranju videa u trajanju 102sec sto je imho dosta.
posto ja drzim komp na 3200 defolt voltaza (tj malo je i undervolt) odvrtio sam i taj test evo rezultata.
Dakle kad se sve zbroji i oduzme intel je trenutacno u prednosti ako u nicem onda u kodiranju a vjerujem da je i drugdje malo jaci, ovo nije neki test u kontroliranim uvjetima tak da me nevuce nitko za jezik ovo je bas realno stanje.
vuco ima nakrcane xp ja imam 2003 server takodjer natrpane uglavnom test je od dva usera i imho najrealniji je prikaz odnosa proceva