View Single Post
Staro 05.05.2008., 16:03   #29
naram-sin
The Last Akkadian
Moj komp

naram-sin's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Nije flame, majke mi...

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
svaka grupa ima proizvod koji je trenutno u modi i koji ce neprestano biti preporucivan. tako je to bilo uvijek, ne vidim zasto bi se sad promijenilo jer silent protestira
Ej, ne da je bitno, ali se slazem sa svime, pa i latencijama, SuperPi-em, 3dM06. Nego je, IMHO, stvar u tome da:
- Intel ima bolju polit. poziciju (sto nasljedjeno, sto novorealizirano);
- ima proizvod koji je bolji u vise osobina jednog CPua od AMDa, trenutno;
- ima bolju fin. bazu za agresivan i produktivan marketing (osobito onaj korporativni;
- a na drugu stranu nVidia je jos standalone igrac, dok je AMD tek zapoceo ATI avanturu.

Iz svega toga, jedna prica je cinjenica da dokle god bude tipova koji se tjese i navijaju, biti ce i vise izbora za nas, iz blagodati nevidljive ruke Adama Smitha. A sa subjektivne pozicije, danasnje mainstream trendy konformisticko drustvo konzervativno mrzi svu alternativu jer joj razbija iluzije o "savrsenom" svijetu i limitless profit konceptu (monopol, anyone?).

A drugoj prici je tema upitna strucnost danasnjih "gurua" PCa i inih tehnologija, s kojima se starci hvale: "...a joj, suseda, da vidite, kakvo si je racunalo mali sastavio, 15 hiljadi vredi, pa bit ce mali pametan..." Je, mos misliti. Ali uopce se ne dajte bosti takvim stvarima, brzo se iskristaliziraju i onda traze novi nick jer su sa starim banned ili na crnoj listi jer negdje guskama prodaju maglu. A onima kojima su takvi i ini trendseteri i izvori informacija o iskustvima, i tak ne proricem dobru buducnost.

Od mene dosta. Fkt. Modovi, sorry.

naram-sin je offline   Reply With Quote