Ne, zbilja, cemu sve ovo pozivanje na "prosjecne" korisnike/kupce?
Vjerujem da ovaj forum nisu pokrenuli "prosjecni" korisnici PCa i inih tehnologija, niti je ovaj topic startan sa konceptom prosjecnog korisnika u vidu.
Unatrag par godina, formirao se bas marketinski koncetp PC enthusiast-a (kao da power user nije bio previse, zvuci kao DnD lik), kojim vecina forumasha (koji znaju nesto o necemu) vjerojatno ne zeli biti etiketirana. Upravo bi, po mom misljenju to bila ona vecina tatinih i maminih sinova i kceri (jic) kojima je
prvo racunalo "Core based", a naravno da se radi o umjetnoj marketinskoj tvorevini koja se siri polako, ali sigurno i nekada prave entuzijaste (one koji su od radijatora Yuga uspjevali sklepati vodeno hladjenje za proc, koji su prije 9-10 godina slinili nad prvim 1GHz procom hladjenim dusikom) uspjeva kao pale andjele srusiti medju obicne smrtnike aka prosjecne korisnike.
Ajd, da ne kenjam jos puno i tanko, po meni ova tema je besimslena upravo prosjecnom korisniku, kojih je na ovom forumu vjerojanto malo, ako se smijem dirnuti u statistiku, majku svih zabluda.
Ova je tema besmislena kao sto je vatrenom fanu Formule 1 smisleno reci: "Ferarri, McLaren, BMW, Renault, sve je to isto sra...".
Naravno da nije. Jer je covjek od "Panem et circenses" razdoblja vrlo rado bio svjedokom sukoba dualiteta, u kojem ce njegova masta i zelja za posjedovanjem biti nepresusne gladi i uciniti od njega stvora istovjetnog njegovom idolu - bar u masti i/ili kroz materiju koju posjeduje.
A u ovo vrijeme, kada imate SAMO gotovo ex-monopolista-lobista (Intel) i vjecnog alternativca/ponekad underdoga, svjedoci smo najkrvavijih sukoba (cijena, uglavnom) koje je IT arena ikada vidjela.
Eto, zato "navijanje" ima smisla jer je ovo ipak rat. I dokle god traje i dok se obje strane bore i do zadnje kapi krvi, za nas sve - bolje. I ovom slucaju "navijam" za AMD jer je Intelov image olicje mainstream-a dok je AMD u mojoj percepciji, unatrag 15ak godina, izbor heavy metalca, npr.
I da, tjesi me ovaj video, jer je svatko bar jednom bio ponosan "...kaj mu je traktor bolji u susedovog...". I sto mu se Windoze malo brze bootaju neg na susedovom Intelu.
A recimo i Intela imam doma, radi ok, ali ne izaziva draz. Eto, to je ono subjektivno, pa kako se cudite s-hunteru, bit ce da se cudite i svakome ko u subotu poslije dnevne zege izvuce makinu i glanca ga u tri sloja voska jedno 2-3 sata. A kako vele gore o tatinim deckima, netko si nagrebe za VW TDI 3ojku ili Alfu 145 Q4 g.94 npr., pa ih cuva ko oko u glavi, a nekome tatek kupi BMW M5 godiste 2030. pa on ubije 10ak ljudi na cesti. Nije pravilo ali je ucestalo. Ah, otidjoh u OT od samog sebe...
Dosta je bilo, fakat...