Ej drustvo ne znam kako da vam ispricam ovu pricu!
Sve je pocečelo sa mojim prekrasnim druzenjem sa Asetek WaterChill i novim pc-om (pogle sig)! Sve je bilo super, od neki dan!
„Mogao“ sam ga klokati do bola, cak do 2455Mhz ,2.0V i islo je i vise! i nakon dugog vremena odmaranja pc je rado na 2200Ghz, 1.65V pocne mi se na jedanput penjati naglo temp i sve do 50 stupnjeva! Pa ja pomislih ono doslo toplije vrijeme i komp se grije, ajd ja bio uvjeren dosta vremena, i ono dodu kise i zahladi, a ono pc i dalje na max load 50 a idile 40 stupnjeva!
Ni sam ne znam sta se dogadalo.I krenem ja u akciju, probam ja malo pomaknuti pumpici, a ono na jedanput škljos (i dalje radi) izgleda da su se i gubili kontakti! I sve ja to ljepo naredih , izrezem zice i ponovno spojim. Nije bilo gubitka napon, (skljocanja, adj da tak nazovem), komp mi je i dalj radio toplo, max 50 (isprobavano u Colin 4 i UT2004)!Probam ga clokati, bas i ne ide, tesko (kao da se stara baba od 60 god , sexa se sa djedicom), max sam uspio izvuci 2300Mhz i to na 1.95V, dalj nije ni htio ici, sam se gasi, i onaj glupi zvuk kod ABIT ploca (NF7-s, V2.0 model)! Tesko mi je to bilo zamisliti, voltazu sam morao skoro doplo navuci da bi dobio 2300Mhz i to na 1.95V a prije sam ga przio na 2455Mhz na 1.95V! PA STA mu to BIH a temp kod 2450Mhz je bila max 50 full load a sada na 2200Mhz je 50 full load! A ti to probam ja pumpicu rastaviti, a ono K*, ne da se , zadnja strana je puna tak da se ne da rastavti, puna neke plastike,a moze se sam skiniti poklopas i STANEM JA, GLEDAM ,sastavljaj ponovno (mislo sam da su otisli lezajevi, ali nisu)! A sta je to bilo, ko ce znati, pc mi je tako reci novi. Ali kak sad to kad je prije radio na 2200Mhz na stock voltazi a sada vise nece, nema sanse da se digne , i naravno moram povisiti voltazu! ¸I jos nesto da li je normalono da voltauza procesora varira, tj. Pada i raste (nisam prije primjetio) na stock Barton xp2500+ volzaza procesora je od .1616 do 1.650!? da li je to ok!
Moje gorko iskustvo! I ps. Blok je samo na procesoru! Sada sam malo bio gledao na netu opise Asetek WaterChill i bartona i kazu da je normalno da radi na 50 stupnjeva sa WaterChill! Ajde ok, ali kako je meni bio radio na 35 i najedanput 50! (koristim dest vodu i samo dest vodu)! STA je meni ovo trebalo