Pozdrav,
Kao što naslov kaže, računalo mi je presporo! Kako sporo? - kao prvo ulazak u windowse traje oko minutu i pol (znači samo učitavanje OS-a ). Zatim pri ulogiravanju trebam čekati nekih 10 sec, da se svi procesi učitaju. U radu sa zahtjevnijim programima očiti je nedostatak jačine računala ( odnosno vidi se da štuca, odnosno ne radi kako bi trebao - 10 puta slabije računalo uđe u windowse za 5 sekundi, te na istim programima nema problema dok se ne počne masovno ubacivati elemente, no to je vezano uz samu memoriju ).
Što sam napravio?
- promjenio sam diskove ( od veličine 40 GB pa sve do 500 GB, te probao na istom disku koje koristi staro računalo ) - ništa nije pomoglo
- zamjenjivao sam SATA controlere - ništa
- stavio sam disk na PATA-u - ništa
- rasturio sam windowse na cca 200 MB - ništa
- ostavio sam normalne windowse, ali bez nepotrebnih procesa - ništa
- matična je flash-ana , zbog drugog problema.. ( bio sa grafičkom problem )
- koristio sam samo jedan stick memorije ( u slučaju da je OS bunilo 4GB memorije ) - ništa nije pomoglo
Uglavnom, do sada nisam nikada imao intel, a nije ni moj frend, pa moram gnjaviti vas :S ( gomen ). Kada odem na NERO toolkits, onda mi javi da mi je BUS na brzini 333MHz, a isto tako mi napravi i CPU-z ( vidi slike dolje ). No, SISandra ( programčić ) mi ispiše podatke napisane ispod ( no, vezano uz BUS, program kaže da imam 1.33GHz ).
Evo konfiguracije i mjerenja:
Code:
Processor
Model : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz
Speed : 2.67GHz
Cores per Processor : 2 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Type : Dual-Core
Internal Data Cache : 2x 32kB, Synchronous, Write-Thru, 8-way, Inclusive, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 4MB, ECC, Synchronous, ATC, 16-way, Inclusive, 64 byte line size, 2 threads sharing
System
System : Gigabyte Technology Co., Ltd. P35C-DS3R
Chipset 1
Model : Giga-Byte (Bearlake) Processor to I/O Controller
Front Side Bus Speed : 4x 333MHz (1.33GHz)
Total Memory : 2GB DDR3
Memory Bus Speed : 2x 400MHz (800MHz)
Video System
Adapter : NVIDIA GeForce 8800 GT
ASUS EN8800GT TOP/512 700MHz
Operating System(s)
Windows System : Microsoft Windows XP (2002) Professional 5.01.2600 (Service Pack 2)
Mjerenja sa CPU-Z:
Nadam se da će netko znati što ne valja sa mojim računalom :s, jer je sporost nevjerojatno iritantna >_<..
U slučaju da nisam dao potrebne podatke, neće mi biti problem dodati iste! Ako je ovo na krivom mjestu, ispričavam se.. ( što se tiče offtopic-a )
Eto, ja mislim da sam napravio što sam znao i umio, a sada stvar ostavljam najboljima..
Cya