View Single Post
Staro 02.05.2008., 23:39   #1
bpodnar
Stari član
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Problemi sa grafičkom - ne podiže se sistem

Kupio sam novu grafičku (gigabyte gf 8500gt) jer sam mislio da mi je stara riknula (Gigabyte gf 6600 turbo), ali kad sam je ubacio u komp, ništa se ne događa osim što je ekran crn i kanta kao da se resetira svako malo. Nema podizanja sistema, onih slova na početku, baš ničeg, samo ekran pocrni i ugasi se i tako svakih 15 sekundi. Probao novu karticu ubaciti u drugi PC (od prijatelja) u kojem je inače instalirana grafička gigabyte gf 6600GT, ali ista stvar, osim što još dobijem zvučno upozorenje sa matične (asus) 1 dugi beep i 3 kratka što bi značilo da je u pitanju grafika ili tipkovnica. Tipkovnica i miš su ukopčani, grafička je fino sjela u utor, nema prašine ni zrnca. Nakon toga probao sam premjestiti RAM (2x512mb Twinmoss) u druge slotove i tad sam dobio drugačije beepove 1 dugi i 2 kratka što bi značilo da ne valja grafička. Onda sam probao staviti svoju staru grafičku - isto, pa njegovu vratio - i opet isto. Onda sam izvadio te RAM-e i stavio jedan moj od 1gb i opet, isti beepovi. Njegova kartica na mome PC-u radi, dok moja stara niti nova kod njega ne radi. Ovo je velika zavrzlama, a pitanje je zašto nova kartica ne radi niti na jednom kompu i zašto se odjednom javljaju različiti beepovi na PC-u koji je bio savršeno ispravan. Nadam se da je ovo donekle razumljivo pa probajte odgonetnuti što bi moglo biti u pitanju.
bpodnar je offline   Reply With Quote