Citiraj:
Autor HAL 9001
Abit je znao blokirati kod ulaska u bios(tipkovnica zablokira) i u win ,nikad na ovaj nacin.
|
Neznam kako ti to vidiš ali meni se čini dda tebi komp ne prolazi POST, nit je prolazio sa starom pločom... U čemu je razlika? U tome kaj drugo piše na ekranu? Mislim naravno da piše drugo kad je drugi proizvođač i ploča ima drugu POST sekvencu...
Citiraj:
Autor HAL 9001
Sad je spojen samo sistemski disk i jedna przilica.
|
Onda skini i tu pržilicu, znam zašto to kažem da se napravi... I da obavezno se treba i sa drugim diskom probati (uz pržilicu s obzirom da nije sistemski naravno) radi mogućih bugova sa kontrolerom/BIOSom i eventualnih problema s napajanjem...
Citiraj:
Autor HAL 9001
Napajanje je vec radilo u drugoj konf bez ikakvih problema.
|
Apsolutno nebitno, to je kao da ja dođem i ugradim motor iz fiće u brabusa i kažem issati pa neradi - ali motor nije sigurno jer je radio super u fići...
Citiraj:
Autor HAL 9001
Postavke su u biosu na defaultu...
|
To ne znači da su i optimalne, a na DFI pločama čak niti ne garantiraju rad u svim situacijama, npr "pogrešan" CR za određene ramove ili krivo tweakane latencije ti lako sl probleme naprave i baš zato DFI trebaju kupovatai ljudi koji znaju za te mučice i znaju ih ukrotiti, Abit generalno ima uvjek malko manje opcija (govorim o komparabilnim pločama iz iste highend kategorije) ali gotovo uvjek sa "load setup defaults" složi jaaako konzervativne postavke s kojima svaka vrsta komponenata radi....
Iako se i njih može dosta fino tweakati nisu toliko nastrane u tom smjeru kao DFI na kojem imaš BIOS varijablu za doslovno sve...
Međutim naravno ovo
gotovo je ključna riječ...