View Single Post
Staro 25.04.2008., 13:15   #607
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
mislim da je najveći problem u zapošljavanju nestručnih i lijenih djelatnika u takvim firmama, što je direktno vezano uz platne liste. teško da se može naći kvalitetnog, vrijednog i sposobnog radnika za manje od 4-5 tisuća kuna mjesečno uz uvjet "normalnog" radnog vremena. nije bitno da li je takav radnik završio tu-i-tu školu/faks što je najčešći uvjet prilikom podnošenja molbi za zapošljavanje.
poslodavci prečesto zaboravljaju da se kroz tog radnika na pultu ogleda kompletno poslovanje firme. ako je on zadovoljan, motiviran i želi pomoći svakom kupcu koji uđe u dućan bez kolutanja očima na propitkivanja (mogućeg) kupca, automatski ugled firme raste toliko da je to i ponekim kiksom nemoguće izbrisati...
Problem je u tome što se jako puno takvih radnih mjesta popuni preko veze bez da itko uopće pita, zna li neki tamo šogorov nećak uopće i 2% o onome s čime radi. Ja ću recimo, s par ljudi s faksa ići tražiti posao preko ljetnih praznika i polako sumnjam da ću nešto i naći. Plaća je obično 20 kn/h preko student servisa što meni i nije problem ako već radim nešto što volim. Računajući da se radi 8h dnevno i 20 dana u mjesecu dolazimo do 3600 kn mjesečno. Ja sam recimo zadovoljan s tom cifrom, ako se radi u poštenoj i normalnoj radnoj sredini. Nema te love koja može nadomjestiti normalnu okolinu. Ali mrak mi padne na oči kad dođem u neki dućan s informatičkom opremom i onda vidim ekipu koja kupca prebacuje s jednog zaposlenika na drugog i općenito sve radi bez ikakve volje ili baš to što si spomenuo: kad ga se pita o karakteristikama nečeg što namjeravamo kupiti, on ili kaže da ne zna ili se pravi da ne čuje.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote