View Single Post
Staro 11.04.2004., 23:58   #1
emirc
Registered User

emirc's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Overclocking pitanja...

E ovako, prvi put se javljam ovdje sa nadom da mi neko moze prosvijetliti put prema novom kompu

Odlucio sam si kupiti sljedece :

AMD Mobile 2500+
Epox 8rda+
ThermalTake Silent Boost
1GB KingMax PC433
Club3d Radeon 9800SE
Artic Silver 5
Codegen 400W

Namjera mi je imati sto brze i sto tise racunalo (kao i svima, vjerujem), pa s tim na umu pitam sljedece :

Hoce li Silent Boost (nasao sam ga za 120kn) biti dovoljan za clocking mobilca na barem 2,5 GHz? Razmisljao sam i o Zalmanu, ali mi je preskup
Znam da svi pricaju o Abit nf7-s, ali mi ne treba S-ATA jer vec imam 160GB P-ATA disk na ovom starom kompu. Isto tako, nf7(bez S!) je u cjenovnom rangu epoxsice, ali nema SoundStorm, tj MCP-T. Koliko je dobra ova Epoxova za clocking i koja je verzija ove ploce najbolja (koje se verzije prodaju kod nas)? Znam da nema onaj jos jedan 12v naponski utor na maticnoj, pa se bojim da joj nece falit napona kad budem klokao. Isto tako, ima 4bit multiplier, za razliku od 5bit kod abita, i koliko bi to moglo utjecati na clocking?

Koliko je tih Silent boost cooler? Volio bi da mi to kazu oni koji ga vec posjeduju

Sto se tice ove Clubove Radeonke, cuo sam da se SVE CLUBOVE 9800SE daju modati u 9800pro, jel to istina? Da li se jos uvijek daju modati, ili su na trziste dosle verzije sa "line-in" rasporedom memorije?

I posljednje pitanje, ali ne i najmanje vazno. Duboko se dvoumim izmedju Codegen 480W i Codegen 400W. Mislim da mi je dovoljno ovo od 400W, ali isto tako mi je bitna tisina, tako da me ovo Codegen 480W vise privlaci jer ima 2 ventilatora a ima i dovoljno snage za nadolazece nv40 i r420 koje trebaju puuno struje, koliko znam. Isto tako, po meni imaju najbolji odnost price/performance. Koliko su ova napajanja tiha i da li su stabilni naponi? I na ovo pitanje bi volio da mi odgovore pojedinci koji imaju navedena napajanja...

Hvala svima na koji su smogli snage da sve ovo procitaju...
emirc je offline   Reply With Quote