View Single Post
Staro 21.04.2008., 10:21   #26
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor MP950 Pregled postova
Ma ne da mi se opet, kaj ste ludi, odustajem od sveg tog sranja. neću gurat drugu grafičku i to je to.
I ako ima neko ideju kak da rješim refresh rate ekrana?
Uspio sam instalirat driver baš od tog monitora (HP compaq p1220)i imam ponuđeno 100,120hz i ostale moguće na kojima je prije i radilo, ali kad postavim taj refresh rate niš se ne događa, ostane 60hz. Powerstrip i refresh force, i forsanje u CCC ne pomažu, bez problema mogu drugi ekran ( 753dfx ) postavit na njegovih mogućih 85hz, a ovaj prvi (compaq) ne ide iznad 60 iako su svi driveri na mjestu.

I da, je li zbilja moguće da trebaju 2 mostića?? Sa jednim spojenim sam imao ponuđenu opciju da enajbliram CF pa sam mislio 1 je dosta.

Evo da ja dam svoja iskustva vezana uz crossfire 2x 3870.

Imam te grafe spojene tako vec nekih 5 mjeseci i svasta sam prozivio uz njih. Od igara su pokrenuti jedino assassin's creed i rome total war tako da s tog stajalista mozda nece pomoci, ali zato su tu famozni benchmarkovi .

Konfiguracija kao pod moj kompjuter, jedino zamjenis q6600 sa e6850 nacklokanim na 3.78 (7x540, rami 1:1). Od monitora u pocetku 19" lg, sada 22" lenovo:

driveri 7.11 i 7.12 - 3dmark06 nekih 14 000 i nesto, u rome:total waru treperenje kod pojedinih scena, famozna crvena slova u mozilli, te josh neke sitnice.
driveri 8.1 preskoceni.
8.2. - 3dmark06 score 16400 negdje, dakle zamjetan skok. Rome total war leti (sve na 19" monitoru do ovdje) - nestala crvena slova i sitnice. Prvi bolji driveri za obican crossfire. Jedina mana je taj famozni powerplay kod 3870-tica i stalni problemi jer bios grafe malo prebacuje u 3d mod i 2d kad treba biti obrnuto...

8.3. - NAJGORI driveri za obican crossfire. Ti driveri su radjeni za crossfirex samo, svi koji imaju obican crossfire ili hd3870x2 pushe, pogotovo u xp-u. Pa ako si to imao, mici to odmah i prelazi na 8.2 ili 8.4. 3dmark score nekih 11000, isto kao i s jednom 3870-ticom. Stalno treperenje iz cista mira, assassin's creed neigriv, na rtw se mora saltati stalno u detaljima da bi se izbjeglo treperenje (recimo prebaci se iz high na highest, pa natrag i nestane)

8.4. - isprobano na lenovu, score manji za par bodova od 8.2, zasad sve oke - assassin's creed i rtw doslovce lete na lenovu (nije mjereno frapsom da me neko nebi lovio za 1-2 fps, vec "odoka"). Rekao bih da su to spojeni 8.2 i 8.3 driveri, gdje su izbjegnute komplikacije kod razlicith verzija grafa. Medjutim nista novog u performansama, powerplay i stuttering je i dalje tu i za to bi trebali valjda napraviti novi bios.

Dakle, zakljucak je da driveri jaako utjecu na performanse - pogotovo kad ih rade ljudi iz amd-a. E, da - sta se tice crossfire mostica koliko sam citao preporucuje se 1 kad su 2 grafe jer mice ta povremena treperenja. Medjutim, kod mene crossfire uopce nije radio bez oba mostica, ustekam jedan i ponisti se opcija crossfirea, dok s dva sve radi.
Neznam sta bi nakraju svega mislio o atiju i 3870-tici - 2 grafe su super na 22" monitoru i 1900x1200 rezoluciji, ali s druge strane ti problemi performansi u seriji, te sama prakticnost crossfirea (navodno jedna grafa u loadu radi oko 80%, druga svega 30%)...
Izgleda da ce za par godina valjda nvidija ipak pasti
Pippincro je offline   Reply With Quote