View Single Post
Staro 20.04.2008., 16:44   #35
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Uglavnom, da javim...komp radi, ALI...

Ali, problem je u tome da ne mogu sa sigurnošću locirati problem. Grafička je živa i zdrava, hvala na pitanju A zašto se komp nije htio bootat je bio problem do Logitechove tipkovnice. Donekle. Testirao sam ju kasnije u wordpadu, Tagan je i nju spržio i otkrih da PgUp i PgDn tipke ne rade, te je ona izgleda stvarala nekakav kratki spoj. Kažem donekle jer ovaj čudni problem nije do kraja otklonjen. Uglavnom, da ne duljim, bio je jučer kolega do mene koji inače radi kao serviser u jednoj informatičkoj firmi, i ja sasvim slučajno priključim na drugi USB port tipkovnicu nego na koji je ona inače priključena, i komp proradi, normalno se boota, uđe u Windowse, sve u redu. Zatim smo priključili tipkovnicu na sve USB-ove, i na front panel od Chiefteca, komp radi. Ja sretan, reko, problem riješen, ugasim komp, odem na cugu, vratim se, upalim ponovno komp, ali se opet ne boota.

Popizdio, izvadio sve i jednu komponentu iz kompa, i jedan po jedan dio testirao, da ustanovim u čemu je problem. Jedan po jedan konektor spajah, nakon svake spojene komponente restart, čak i ove konektore iz kućišta(front panel, 12cm vent) i sve radi, uredno se boota, ni u jednom trenutku nije zakazao.

Stavim nazad sve komponente, uredno spojim, upalim, opet se neće bootat. Jedino jack od zvučnika nije bio spojen. Ugasim, spojim, zvučnike, komp se boota. Zasad radi sve kako treba. Jedino mi preostaje da sumnjam na kućište, to jest, da je ono nabijeno nekakvim statičkim elektricitetom te tu i tamo zajebava ostale komponente...