Citiraj:
Autor Razer
Nisam vidio temu...
Ako te zanima OC quada, onda je Q9300 totalno neisplativa investicija.
Procesor ima 7.5 multi, što je ništa...Ispod 8 ne bih išao, a 9 na Q6600 je idealno.
|
Samo što je q9300 hladniji a i nešto brži na defaultu tako da ne mora ići toliko visoko da bi bio po performansama jednak naklokanom q6600. Ako bi ploča išla oko 466x7,5=3,5GHz a to bi bilo tu negdje.
Citiraj:
Autor Razer
S tim da bi tu mogao uštedjeti i na memoriji.
Da uzmeš Q9300 moraš dati više za memoriju i više za neku ploču koja je u stanju duže držati visok FSB.
|
Zar se to ne može riješiti djeliteljima za memoriju? Ploče ne mogu stalno držati 466?
Citiraj:
Autor Razer
Vidi si računicu...uzmeš 2x2GB Kingmaxove stickove, koji na 900 idu sigurno...
400*9 = 3.6GHz, i više nego dovoljno za 24/7 rad, zar ne?
|
Da, treba mi 24/7 rad bez toga ne dolazi u obzir. No koliko se grije q6600 na toj frekvenciji? Ne kažem da će bit non stop u full loadu ali ne želim se ujutro probuditi s mirisom dima

a ni rušenje mi baš nije prihvatljivo.
Citiraj:
Autor Razer
A sad ploča...ako trebaš za OC quada, onda valja ubosti nešto bolje.
Sve bolje ploče imaju podršku za CF, tako da, i da hoćeš i da nećeš, imaš ga...
|
Krećemo u dobrom smjeru a to je da nije problem platiti više ako je potrebno ali ne želim više plaćati dodatne stvari koje neću koristiti.
Citiraj:
Autor Razer
Kako je i Gilbert gore u temi rekao, valjalo bi da ploča dolazi sa 8-pinskim EPS konektorom, točnije, jako poželjno.
Dakle, iz srednje nižeg razreda, dotična DFI-jka, iz srednjeg, nešto od Asusa tipa P5K, P5K-E, P5K Premium,
ili od Abita mrvicu skuplja jako dobra Abit IX38 QuadGT, i nadalje od DFI-ja od skupljih bilo sa X38 ili P35 čipsetima...
|
Sad smo malo opet skrenuli sa puta

Dakle ploča mora imati 8 pinski EPS, podnositi solidan FSB, moći klokati quada, biti stabilna, ne mora imati CF ali će vjerojatno imati, kompatibilna sa nekom memorijom (Kingmax), ne mora imati FireWire i sl.
Dobitna kombinacija je?
P.S.
Što je sa PCI-E 2.0 podrškom? To koliko znam imaju samo X38 pa na dalje? Bitno ili zanemarivo još neko duže vrijeme? Ako nije zanemarivo onda p35 baš nije opcija. Ne mislim ploču mijenjati opet za par mjeseci, ovu imam već jako dugo i vjerojatno ću i tu novu. Da nije određeni splet okolnosti ne bih ni sad mijenjao.