View Single Post
Staro 17.04.2008., 14:07   #587
Ozi
Premium
Moj komp

Ozi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
HD3870 Ultimate, too big to fit

Pozdrav,

eto prije svega, nisam znao gdje smjestiti ovaj topic, pa sam ga smjestio ovdje, sori ako sam fulao.

Evo o čemu se radi.
Imam HD3870 Ultimate, znači onu sa pasivnim hladnjakom koji se na žalost dosta proteže sa gornje strane koja gleda prema chipset cooler-u. Trenutno sam u fazi kupovine nove matične, no izbor je vrlo mali jer u velikoj većini slučajeva grafička mi ne može stati u slot zbog toga što na primjerice 8 od 10 ploča smeta chipset cooler pasivnom hladnjaku koji se nalazi na kartici. Također, na određenom broju ploča na koje pikiram, memorijski su slotovi postavljeni malo niže, tako kada se stavi memorija i ona bi smetala.

Zapravo ono što me zanima je slijedeće.
Gledao sam nekoliko uputstava od nekih matičnih ploča, čak i ona opširna od Maximus Formule, no nisam naišao na podatak koji mi je potreban. Mene zanima, ako recimo uzmem matičnu sa X38 chipsetom, tada takve ploče u pravilu imaju 2 PCI-E slota koji rade na full 16X, da li to znači da bih mogao umetnuti grafičku u drugi (onaj ispod) PCI-E 16X slot, a da onaj prvi ostane prazan?

Eto kako sam rekao, proučio sam par manual-a, ali sve što se tiče drugog slota odnosi se na crossfire ili sli, ali ne kažu niti "da" niti "ne" za solo varijantu korištenja drugog slota, pa bih molio korisnike ove grafičke sa pasivnim kulerom da mi kažu u kojim ih pločama koriste, a sve bih pitao da li imaju saznanja kako koja X38 based ploča može raditi sa grafičkom u drugom PCI-E X16 slotu.

Hvala,
Oz

Zadnje izmijenjeno od: Ozi. 17.04.2008. u 14:27.
Ozi je offline   Reply With Quote