View Single Post
Staro 14.04.2008., 22:07   #8
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
a cuj, nije apsolutna zastita ali zbog nemogucnosti da sva ista mac-a budu spojena istovremeno parazitu otezas posao a i detekcija istoga je laka - primjetiti ces probleme u spajanju.
plus ono najvaznije - odvratiti ce 90% parazit wannabea koji nemaju osnovno znanje kojim bi to zaobisli. recimo takvi su ocito oko mene, iako u kuci imam dva APa (svaki ima pristup netu) od kojih jedan je dosta vremena bio spojen na 12dbi omnicu (sto u ravnoj slavoniji otprilike znaci free internet u krugu 20km ) imao sam vrlo malo pokusaja spajanja. sada vise nije omnica gore ali opet i na usmjerenu antenu se osim svih u smjeru u kojem gleda mogu spajati i ljudi u krugu od recimo 200tinjak metara iza nje i opet, nitko nista osim ponekog pokusaja spajanja.

a i ti pokusaji su vjerovatnije ljudi koji bilo na svom PCima bilo na laptopima uhvate mrezu pa se probaju spojiti znatizelje radi a ne neki kradljivci interneta.

tako da je osnovna zastita u svakom slucaju pozeljena ali ne treba se pretvarati niti u paranoike. postavis maksimum koji ti postojeca oprema dopusta i ne opterecujes se time previse. ionako se nadam da ce uskoro svi imati ultimativnu zastitu - jeftini flat
greg SE je offline   Reply With Quote