![]() |
pasivno
Dali je potrbno na pasivnom hladnjaku imati ventilator ako ih na kučištu imam već 5 (4 80mm i 1 120mm)?
|
Da.
|
Ček malo. Na koji pasivac misliš? Ne valjda na procu? Ne budi lud. Ako imaš bilo što preko gige zaboravi pasivno...
|
Pa ak želiš roštiljat doma iznad proca onda ti ne treba. :D
|
već sam ti rekao da moraš staviti vent na pasivca na links forumu : nono :
kaj ne vjeruješ u moju "stručnost" ???? |
Citiraj:
|
Re: pasivno
Citiraj:
|
A sta ako ima heatsing ko u tebe Paske i recimo celer 900 :D ...
|
Citiraj:
|
A da pričekate da čovjek (the sin) odgovori, pa da se tek onda počnete klat?
|
imam 2.4 ghz@2.7ghz
@tor pa na links forumu su mi svi rekli da je bolje imati pasivno s ventilatorom @MentalHarikiri rekao si mi da je najbolje staviti pasivno s gore 80mm coolerom, li mi nisi reko dal je obavezno imati gore cooler ne sumnjam ja u tvoju stručnost samo ređe pitam ovdje jer dobijem više odgovora nego na linksu :D :D |
Na pasivnjaku moraš imat vent obavezno.
Inače bu ti se opako pregrijaval. :fuming: :smoke: |
fala
|
prepostavljao sam da znaš da na pasivca moraš staviti hladnjak :D zato sam ti samo rekao koji vent da staviš gore
mislim da si krivo shvatio tor-a : htio je reći da zaboraviš na pasivno hlađenje procesora (bez ventilatora),a ne da ne uzimaš pasivan heatsink (ThermalTake-a) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
glavno da znate kaj sam štel reći :clap: |
Lapsus. :rolleyes:
Ah, događa se i najboljima. :cool: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ja ja ću baš probat furat nekog termalrighta + 120 vent na bočnoj strani. Vjerujem da bi to radilo
|
Citiraj:
|
Ma stavi nekog thermalrighta i vent gore i to će ti bit sasvim dovoljno.
|
Citiraj:
Jedino ako ga downclockaš i napraviš tunel s proca na bočni vent. |
1 privitaka
Nešto ovako? Ispričavam se na lošoj kvaliteti :D
Ma sa svojim oc- om neće ići, ali - pazi sad ovo. Imaš 120 vent na bočnoj stranici, i 80 vent na termalrightu. Složeno prema slici u attachu(znam fali vent na termalrightu, zamislite da ga ima). Imaš CPUFSB ili ekvivalent, te fanbus sa mogućnošću potpunog isključivanja venta. Kada se igraš, nafrljiš proc kolko god ide i imaš naštimane ventove kolko treba za efikasno hlađenje, a onda recimo ideš gledat filmove, smanjiš takt i voltažu, te isključiš 80 vent, a 120 smanjiš i imaš daleko manje buke. :beer: Ja sam svog jednom malo mučio - isključio vent na stock cooleru, voltaža je 1.66V, takt 2200Mhz. Komp je odvrtio 4 i nešto sati gledanja filmova. Temp je doduše bila 74C :D ali je radilo bez beda. Kad sam poslije uključio vent trebalo mu je nekih četvrt sata da ga ohladi :D :beer: |
Da baš to...
|
sve se da! probaj! meni je celeron 466 na 524 bez ventilatora radio 3 mjeseca na temp od oko 55 stupnjeva !
ipak je to celeron:D |
Pa Celeron se ne da skurit. :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:10. |