![]() |
Slanje poruka u LAN-u?
Kako najlakše (bez korištenja raznih messengera) poslati poruku drugom računalu u mreži ako znamo IP?
Cilj nije dopisivanje već jednostrana komunikacija... |
Zajednicči txt file npr. Samo sto onda nakon svake promjene moraš zatoviriti i otvoriti kako bi vidio šta je dopisao sagovornik.
Bezzzze prijedlog, al' et'. |
net send iz command prompta
moras imati ukljucen messenger servis (koji je po defaultu iskljucen) na oba racunala. |
NET SEND Sends messages to other users, computers, or messaging names on the network. The Messenger service must be running to receive messages.You can send a message only to an name that is active on the network. If the message is sent to a username, that user must be logged on and running the Messenger service to receive the message.
{name | * | /DOMAIN[:name] | /USERS} message |
Ja sam sa tim imao problema. Jendostavno je prijavljivao da ne moze naci u mrezi određenog usera, a kada ga pingujem sve bude u redu (naravno na oba kompa je bilo ukljuceno).
|
na oba kompa je bilo ukljuceno sto? to radi savrseno gdje god sam probao.
|
Brzi ste nema sta...
Probao sam net send ali tvrdi da ne moze pronaci korisnika ali u postavkama routera(dhcp) vidim dodijeljenu adresu i ime racunala no net send izbaci da korisnik ne postoji... |
Messenger service. Po defaultu je bio Automatic ako se dobro sjecam (proslo je skoro godinu i po kako smo probavali), i onda smo ga prebacili na Enabled. I na jednom i na drugom kompu.
|
tak je. pazljivije citati sljedeci puta molim :)
|
znam da si napisao bez razno raznih programa, ali svejedno probaj borgchat.
http://borgchat.softnews.ro/ |
Citiraj:
Pa nakon toga nije radilo. Citiraj:
|
vypress chat
|
Ma cilj je samo zafrkavati ljude u mreži...
Inače, jel bitno ako je mreza bežična i ide preko routera? |
1 privitaka
još jednom, provjeri da li je na oba računala messenger servis startan. Ne sam oda je na automatic nego provjeri da li je "started".
provjeri da li možeš pingati drugo računalo preko imena. evo ti slika. desno je target komp otvoren u vnc-u. |
Sve radi...
Hvala! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:05. |