![]() |
Sve o ISDN-u
Zanimaju me pojedinosti vezane uz ISDN.
Pretplata je 90 kn to znam +30 kn od običnog telefona,kolike su cijene surfanja,da li su iste kao i kod klasične telefonske linije? Da li je moguće u početku na jednom od kanala(onom analognom) koristiti običini modem koji sam do sada koristio? Tko sve nudi usluge spajanja preko ISDN-a,da li je Carnet među njima i tko je najpovoljniji? Toliko za sad Hvala |
Re: Sve o ISDN-u
Citiraj:
|
Carnet?
Nudi li Carnet usluge?
|
Re: Carnet?
Citiraj:
|
Na Carnet možeš ići nažalost samo s jednim B kanalom.
CARNet isdn |
Imali isplative razlike u surfanju po jednom kanalu ili preko obicnog modema koi se spoi na 45000-50000.
|
Citiraj:
|
sto se isplativosti samog isdn-a tice, skuplja pretplata, ista cijena impulsa, gotovo ista brzina, ili duplo brza uz duplo vecu cijenu.
no ako se efikasno uspijes uskladiti sa tarifnim modelom HT-a moze biti puno isplativiji. naime ISDN se spaja vrlo brzo, ajmo rec u roku sekunde, i uz adekvatnu opremu mozes surfati kao da si stalno online, s tim da se modem/router spaja po potrebi. ako ht naplacuje po impulsu, koji recimo traje 1 minutu (bubam bezveze, nemam pojma kakav im je tarifni model danas), mozes slozit da se spajas samo kad trebas podatke (recimo kliknes na link na stranici), a nakon sto se stranica dohvati, taman prije isteka impulsa se automatski odspojis. onda citas minutu-dvije kaj pise na stranici, odgovaras na post na forumu i sl, kliknes submit, opet se automatski spojis itd. realno gledajuci, ako ne igras igrice i downloadas fajlove, iskoristenost veze je prilicno mala i koncentrirana, nakon cega je veza idle. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kada poželiš negdje ići ponovno te pita da se spojiš. |
Citiraj:
Jedini je problem što je obračunska jedinica 15 sekundi. I ćim kreneš odma ti obraćuna. Znaći na 1 s, 16, 31 itd. Ivica |
ISDN telefon na običnu telefonsku liniju
Pozdrav forumašima,
Možda je malo OT, ali kao što naslov kaže, da li je to moguće? Čini mi se da sam prije izvjesnog vremena vidio neki adapter domaće proizvodnje koji to omogućava, ali sad ga nikako ne mogu naguglati... |
Ne vjerujem. ISDN radi pod drugim naponima i protokolima u odnosu na tf vulgaris. Nije mi jasno što bi dobio time da staviš ISDN telefon na običnu žicu. Ima neke specijalne funkcije koje obični nema?
|
Citiraj:
http://www.telefon.de/produkt.asp?gr...ducts_id=15853 |
Stavi ga u neki oglasnik. Možeš ga ti slobodno probati na običnoj liniji, ali mislim da neće raditi.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:53. |