alengrosevic |
25.02.2008. 11:37 |
Gigabyte P35 i HDD problem
Ovako, imam konfiguraciju iz "moj komp", p35 DS3 P rev 1.1. problem mi je sljedeci. imao sam prije disk raptor 74 gb i seagate 320 gb oba dva su sata i bili su pristekani na mbo u AHCI modu (raptor u sata1, i probavao sam razne kombinacije sa jumperima na njemu) i dogadjalo mi se da prilikom bootanja mbo nije procitala raptora (svaki drugi put ga nije procitala ili negdje otprilike takav omjer) dok seagatea je. pa sam mislio da su nekompatibilni i prodao sam raptora te kupio Seagate 250 GB 410AS aka "speedy gonzales". I na njemu su se dogadjali identicni problemi. Disk svaki drugi put prepozna disk. sve se lijepo zavrti maticna prepozna 320-etku dok 250 gb ne. onda resetiram pa prepozna i kad udju u windowse testiram i svi testovi su jako brzi, nema nikakvih problema dalje. i tako radim cijeli dan i sve je ok, ali ako restartam komp opet zna zastekati na detekciji i napisati no hdd01. pa onda reset i onda prepozna. Nakon toga sam mislio da je i opet problem u disku te sam nabavio drugi "speedy gonzales" ali stvar je identicna, svaki drugi put prepoznaje disk. Vise sam lud i ne znam sto da isprobam, iskljucio sam u biosu support legacy usb storage, probavao sam staviti na stock brzinu, promijenio sam sata kablove 4 puta(nove) cak sam stavio zasebno napajanje na disk jer sam mislio da nema dovoljno struje. Ne znam vise sam lud, jel ima tko da je imao sčlicne probleme pa da je rijesio?
thnx na odgovorima. :care:
P.S. nasao sam post gdje je covjek imao isti problem sa maxtorom ali je zakljucan pa nisam mogao reply-ati
|