![]() |
nforce 2
Imam jedno pitanje vezano uz taj chipset:
čemu služi onaj treći memorijski utor pašto su dva na prvom kanali ,a jedan na drugom bilo bi lijepo da se može staviti 256+256mb na prvom a 1*512 na drugom i da imaš 1 gb ali se to nemože (koliko ja znam) pa 3 utor ničem ne služi.:mad: |
i meni su govorili da nemože,ali masa ljudi vani po forumima ima tu kombinaciju i radi im u dual čenel modu!!!!
najbolje je poslati mail proizvođaču(Abit,epox...) i pitati dali bi to radilo sa xxx memorijom u kombinaciji 1x512 + 2x256 meni je abit support odgovarao stvarno na svakakva pitanja :D pa bi trebali odgovoriti i na ovo.... |
Kak ničem :confused:
Možda nemaš dual chanell, ali zato imaš više memorije :rolleyes: |
ABIT AN7 i NF7 SL podržavaju dual s sva tri stika.
Ja furam 2x256 i 1x512 u dualu. Probao i na NF7-SL dok sam imao. Na Epoxu koliko sam stigao isprobati nijedna ne ide (RDA+, RDA3I). |
Ček malko ... imaš sva 3 slota popunjena i dual chanell :confused:
To je u najmanju ruku NEMOGUČE :confused: |
Citiraj:
prepostavljam da je finta u tome da na svakom kanalu mora biti jednaka količina memorije,a ne jednaki moduli |
Interesantno :eek:
|
I meni radi.
2x256 + 512. Mogao sam staviti i 256 pa bi radilo. Čitaj uputstvo.:mad: |
Citiraj:
|
Radi Paske, radi. Pročitaj u manualu kako kaže Rak...
Citiraj:
|
isto ko Strmx.....2x128 i u srednjem 1x256....pri bootu piše da dualčenel radi! epoxica 8rda3i
|
Koliko znam iz foruma i osobnog iskustva...
Ako je onaj odvojeni utor br.3, a ovi skupa 1 i 2: 1+2 - single ch. 1+3 i 2+3 - dual ch. 1+2+3 su isto dual, ali je pozeljno da je 1+2=3 Znaci u 1 i 2 256Mb, a u trecem 512Mb iako meni osobno radi i 3x256Mb. Na forumima tvrde da u ovom slucaju 3x256 samo utori 2 i 3 rade u dual ch. modu, dok je 1 van toga. |
Baš sam se zabavljao s time, piše da je najbolje, memorije preko 400Mhz stavljati u 2 i 3 utor (kod Abita).
:D |
Eh to pitanje je i mene mucilo posto razmisljam uzeti novi RAM. Znaci moram trpat u prvi slot 512, a u ostala dva po 256 da bi radilo?!
|
Radije nemoj popunjavati sva 3 slota jer je velika vjerojatnost da ces dobiti nestabilan sustav. Moj komp s 3x256 bas ne radi kak treba.
Koji put bi ga rado izbacio kroz prozor, a ne zelim se vracati na 512Mb. Moram prodati ovu memoriju i kupiti jednu plocicu od 1Gb. |
Citiraj:
Ja sam savbio u prvi i trći slot zato da se malo bolje hlade. |
Citiraj:
|
Pa kupit cu jos jedan 1Gb modul :-)
To planiram za novu socket939 plocu. Ovu cu za sad pustiti tako kako je. Ima u Hrvatskoj negdje OCZ ili Mushkin memorije? Corsair 2x512 ipak malo previse kosta. 50% vise od Kingmax Hardcore DDR500. |
Citiraj:
|
Tu kod mene u Cakovcu jedna firma ima TwinMOS. Od prije sam imao 2x256 s TwinMOS cipovima PC3200, a sad sam kod ovih kupio jos jednu, ali ova ima M-Tec cipove i sad mi ta radi probleme. Specifikacije su u dlaku iste, ali...
Komp mi zna s vremena na vrijeme kod boota (resume from hibernation) jednostavno stati na onom ekranu kad pocne ucitavati Windowse i stoji. Ne pomaze nista drugo osim clear CMOSa. Onda opet radi OK jedno vrijeme. Recimo svaki 5. put zezne stvar. Jako mi ide na zivce... Procesor radi OK, napajanje je novo, baterija na ploci isto tako, dikovi su OK, graficka je nova i niti ona ne zeza. |
Citiraj:
|
kingmax hardcore 500 ide 2.0-2-2-X @ DDR400 ,ali frka je što čim ju digneš na 433 ide 2-3-3-X,a sve iznad toga je cl 2.5
|
Citiraj:
|
HC Kingmax neide na 433 na 2.0 pitajte Paskea koji nema posebno odabrane primjerke do 420 ide na CL2 preko toga CL2,5
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Na 400 već da. :beer:
I nemoj krenut Isusovim stopama s tipfelerima. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jel itko zna do koje brzina A-Data 500 može držat CAS2 |
Da je meni znati zašto više nema 3500 Corsaira... To je bila memorija...
Ima li neki link gdje je objašnjeno što koja oznaka kod Corsaira znači? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:32. |