PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   kucna mreza 2 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9902)

ßellerophon 26.04.2004. 01:00

kucna mreza 2

dakle imam sugavi dsl-usb modem kojeg mijenjam za lan modem
to znaci da ce mi bit zauzeta len kartica na kompicu
i da onda istovremeno ne moze bit spojen laptop

sta mi je bolje:
1 kupit jos jednu lan karticu i tako rijesit stvar
2 ic kupit onaj USB-special kabel i s njim pokusavat ostvarit malu kucnu mrezu?

mirkoB 26.04.2004. 11:05

Pogledaj cijene, ovako napamet govoreći mislim da za jedan USB data kabel možeš kupiti bar 3 mrežne kartice. A i brže su od USB kabela, te će pouzdano raditi, dok s ovom USB kemijom, kad nešto zašteka, nikad nisi siguran jel te kabel zeza.

No, najbolje bi bilo kupiti kakav switch (negdje u drugom thread-u je netko preporučio Planet-ov za 300-ak kn), priključiš DSL "modem" na switch, a zatim i komp i lap na njega i problem riješen.
Ostane ti još 5 mrežnih utičnica za buduće potrebe, a cijena je u kategoriji USB data kabela!

ßellerophon 26.04.2004. 11:11

da... imam i osjecaj nekakav za taj usb data kabel

idem pogledat taj switch

a opcija 2 lan kartice u kompjuteru? pitam jer jednu kupim za 50 kuna... :D to mi je daleko najeftinije...

mirkoB 26.04.2004. 14:50

Riješenje s drugom (tj. dvije) mrežnom je svakako dobro, jeftino i pouzdano radi.
Trebati će konfigurirati nekakav routing između kartica, no ne bih o tome dok ne pogledam službenu MS literaturu :)

Srky 26.04.2004. 15:38

Citiraj:

Originally posted by ßellerophon
da... imam i osjecaj nekakav za taj usb data kabel

idem pogledat taj switch

a opcija 2 lan kartice u kompjuteru? pitam jer jednu kupim za 50 kuna... :D to mi je daleko najeftinije...

Mislim da ti je to najbolje rijesenje, sam stavis Bridge Conection na te 2 mrezne i trebalo bi radit normalno.

ßellerophon 26.04.2004. 15:42

vec imam bridge connection... hocu morat ja sam tu nesto namjestat ili ce sam XP to sredit da radi jedno sa drugim
kad sve ja ustekam i podesim pojedinacno?

Srky 26.04.2004. 16:04

Pa sam enable-aj Bridge Conection (ak ti nije) a ostalo bi XP trebo sam prepoznat i namjestit. Jos samo podesi protokol ak ti vec nije podesen i spajanje na net.

ßellerophon 27.04.2004. 02:15

samo... nekako neobjasnjivo mi je drago gledat mrezu kabela u sobi - bio bi ful hepi da iman jos i switch.... :D

icu pogledat cijene

MasterX 27.04.2004. 09:40

preporuka PLANET rides again

moja preporuka je PLANET 8portni switch za doslovno mizernih 220kn (do 300kn u nekim ducanima, preko toga vas kradu)...

taj switch je BRZZZZZ, radi 0-24 vec par godina u nasem lanu (imamo vise komada) i jeftin je...

nevjerojatno isplativ, svaka ulozena lipa ce vas se vratiti barem trostruko u obliku zadovoljstva sto nikad necete imati problema sa njim...

planet : goood :

ßellerophon 27.04.2004. 14:02

pa hm... razmislit cu

a ima li 4 porti switch za 100kuna? vise mi nece trebat... :)

mirkoB 27.04.2004. 14:06

hehe, tako i ja razmišljam.
A da kupimo jedan 8-portni pa da ga prepilimo po pola?
Zapravo, upali su mi u oči neki Access Pointi, imaju integrirani 4-portni switch, uplink za DSL "modem", a sve za cijenu od 700kn na više.
Nešto sam razmišljao, ako switch košta 300kn, isplati se platiti još 400 za AP i DSL funkcionalnost. (Jednog dana(TM), kada dođe na red).

ßellerophon 28.04.2004. 15:08

nema 4 portnih? :( sranje...

da iman ikoga ovdje u splitu koga zanima WiFi odma bi pocea razmisljat o AP ....

nema tih ljudi ovdje... cijeli zg ce bit spojen uzduz i popreko dok se mozda stavi jedan ap tu u splitu

Black Dragon 29.04.2004. 01:51

Cijeli Zagreb i je već mislim spojen uzduž i poprijeko :) Mislim neki ljudi su sjeli u auto upalili notebook, netstrumbler i izbrojali oko 400 WLANova u Zagrebu (mali dio obišli ....)

ßellerophon 29.04.2004. 13:25

: hitthewa daa... i Split ce uskoro

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:39.