![]() |
Problemi s Adi monitorom
Imam vec 4 godine ADI MicroScan M700 17" monitor i nisam imao nikakvih problema s njim. Sada se poceo "cudno" ponasati:
-odjednom se slika pocne suzavati sa svih strana dok ne postane uzasno uska paralelno s tim slika postaje sve svjetlija i odjednom sve to prestane i pocne se vracati u normalu - no to je dug proces! Katkada pomaze gasenje monitora dok se suzuje pa ponovno paljenje. To se desava sve cesce. Koji je uzrok tome i dali to znaci da pocnem traziti novi monitor odnosno da ovom vise nema spasa? |
Počni tražiti novi monitor. Ne da se ne može popraviti. Postoji problem naći majstora koji to zna riješiti a kada ga nađeš, treba naći i dijelove. To je najgori problem.
|
VN trafo
ako ti pocne pucketat onda je sigurno |
Ili regulacija napona u VN dijelu.
Što se majstora tiče, čuo sam ljude da hvale ovog dolje - osobno nemam nikakvih iskustava. LABARATORI Gortanova 6 vL. DAVORIN MATAS tel:3630-132 |
Je, znam toga i ja. A znam i odakle ga ti znaš.
Šta se tiče problema, mogla bi bit promjena vrijednosti potenciometra uslijed prašine koja se na njemu skupi, a on više nije otporan na te boljke uslijed starosti. To se i na televizorima zna dešavat. U svakom slučaju, ne vjerujem da je skuplji kvar. Monitor pod ruku, pravac Laboratori i to je to. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:30. |