PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   dos proggy problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9762)

elvis 18.04.2004. 19:38

dos proggy problem

znači stvar je u pokretanju jednog dos proggya (.bat) koji služi za račune, knjigovodstvo i sl. na izvornim win98 sve se normalno pokretalo iz windowsa. prije svega napominjem da je particija bila krcata trojana, crva i svega, koje sam sve očistio. preselivši proggy na drugu particiju dolazi do errora (proggy se ne instalira,već je cijeli na disketi) ''zabrana pokretanja programa - prekid programa'' ili sl. stvar je u tome da se to sada događa i sa diskete. u par foldera na particiji su važni fajlovi (računi i sl.) koji bi trebali biti povezani sa proggyem, ali stvar je u tome da ga ne mogu ni pokrenuti. sad ne znam kako i što napraviti da taj proggy proradi?
hvala

e.

tor 19.04.2004. 00:55

Citiraj:

preselivši proggy na drugu particiju dolazi do errora
A da ga staviš na C root?

mirkoB 19.04.2004. 08:58

Vjerojatno je zalockan tako da se može koristiti samo s C diska.
Ja bih probao s bootmagicom ili sličnim programom (navodno i LILO može obaviti isto) u boot procesu označiti ostale particije kao hiddane i neaktivne, a aktivirati onu na kojoj je program. Na taj način uvjeriš OS (DOS) da se pokreće s C: diska

A može biti da program koristi i neke druge library-je, van onog što si kopirao, tako da ne radi bez njih.

elvis 19.04.2004. 10:06

Citiraj:

Originally posted by mirkoB
A može biti da program koristi i neke druge library-je, van onog što si kopirao, tako da ne radi bez njih.
a gdje bi obično mogli biti takvi library-i i koje ekstenzije?

Costa 19.04.2004. 10:24

Obicno ih spucaju u DOS-ov dir.

mirkoB 19.04.2004. 16:51

Nabavit ih možeš od autora programa.:)
Nekad je bilo popularno strpat kod u neki .lib ili kako se već zove fajl, pa se onda iz .exe fajla pozvati na library
Znam čovjeka koji je takve stvari radio s CLPPER programima.
U svakom slučaju pogledaj PATH unutar autoexec.bat-a, što sve navodi. Možda vidiš neki nestandardni navod kojeg možeš povezati s tim programom.
Uglavnom, ako je radilo na prvoj particiji, a sve si kopirao na drugu, nema razloga da ne radi i tu, osim ako bash nije zaključan za rad samo na C:-u.

tor 19.04.2004. 19:14

Clipper misliš ili...

Tooma 20.04.2004. 00:37

jesi siguran da taj program nije na neki nacin zasticen od kopiranja?

mirkoB 20.04.2004. 09:48

Obzirom da ne radi na drugoj particiji, gotovo sigurno je :D

elvis 20.04.2004. 18:48

proggy je sad na c:\ particiji i opet ista stvar. u jednom od foldera je i clipper

ovako glasi autoexec.bat u folderu U/RR

@ECHO OFF
LH C:\o\dos\SMARTDRV.EXE /x
PATH C:\U\BAT;C:\;C:\O\DOS
PROMPT $p$g
SET TEMP=C:\U\TEMP
SET TMP=c:\U\temp
lh C:\O\DOS\SHARE.EXE /F:4096 /L:500
call gm

goto %config%

:OSNOVA
cls
goto end

:PRO
cls
lh crovg
lh vkey
cls
:END

elvis 20.04.2004. 18:53

je li moguće da je proggy zaključan na serijski broj harda?formatiranjem serijski br se promjenio

Costa 20.04.2004. 19:01

Nazovi onoga tko ti je izradio/prodao program :beer:

Stvar bi trebala raditi ako se svi fileovi nalaze na istim mjestima kao i prije s tim da ti treba i stari DOS direktorij jer u njemu mu se vjerovatno nalaze potrebni fileovi.

Frendu sam sredjivao kopiranje jednog takvog programa i sve sto je trebalo je kopirati odredjeni file iz DOS-a (mislim na dir C:\DOS ;)) ponovno nakon reinstalacije. Program je sadrzavao liniju do tog filea i pri svakom pokretanju je provjeravao prisutnost. Kad ga ne bi nasao napisao bi da je program ilegalno kopiran :D

elvis 20.04.2004. 23:12

Citiraj:

Originally posted by Costa
Nazovi onoga tko ti je izradio/prodao program :beer:

Stvar bi trebala raditi ako se svi fileovi nalaze na istim mjestima kao i prije s tim da ti treba i stari DOS direktorij jer u njemu mu se vjerovatno nalaze potrebni fileovi.

Frendu sam sredjivao kopiranje jednog takvog programa i sve sto je trebalo je kopirati odredjeni file iz DOS-a (mislim na dir C:\DOS ;)) ponovno nakon reinstalacije. Program je sadrzavao liniju do tog filea i pri svakom pokretanju je provjeravao prisutnost. Kad ga ne bi nasao napisao bi da je program ilegalno kopiran :D

stvar je u tome da je nemoguće kontaktirati autora :mad:
postoji i folder c:\o\dos, ali isto ne radi

Costa 21.04.2004. 09:34

Sad sam malo procitao thread ispocetka i koliko sam skuzio taj program je cijeli na disketi i prije je radio i samo s nje?

mirkoB 21.04.2004. 10:56

U igri je još i dir C:\O\BAT , a postoji i mogućnost da je fajl koji radi probleme bio označen kao hidden i/ili sistemski pa nije kopiran na drugu particiju.
Što se serijskog broja harda tiče, on je sasvim sigurno ostao isti.
No program bi mogao biti vezan i za serijski broj diskete :D - jesi ga pokušao pokrenuti s iste diskete ?

elvis 22.04.2004. 19:20

Citiraj:

Originally posted by Costa
Sad sam malo procitao thread ispocetka i koliko sam skuzio taj program je cijeli na disketi i prije je radio i samo s nje?
na disketi je samo dio programa i to iz folder U/BAT sa fileovima
437.bat, ask.exe, aveza.bat, bck.bat, boo.w95, cla.bat, clb.bat, cld.bat, crovg.com, crovga.com, dbu.exe, dbx.exe, dbx.ini, de.bat, dk.bat, dt.bat, ed.exe, foxswap.com, gm.bat, ibkey.cfg, kalk.bat, keybwk.dll, list.com, mm.bat, nc.bat, nd.bat, ndd.bat, rob1.bat, rob.bat(gl.file), robd.bat, rst.bat, sca.bat, scb.bat, scc.bat, scd.bat, sd.bat, sf.bat, si.bat, u.bat, veza1.bat, veza.bat, vkey.com, vkeyb.exe, wkey.exe, wkey.ini, z.bat

Citiraj:

Originally posted by mirkoB
U igri je još i dir C:\O\BAT , a postoji i mogućnost da je fajl koji radi probleme bio označen kao hidden i/ili sistemski pa nije kopiran na drugu particiju.
Što se serijskog broja harda tiče, on je sasvim sigurno ostao isti.
No program bi mogao biti vezan i za serijski broj diskete :D - jesi ga pokušao pokrenuti s iste diskete ?

nije bilo hidden fileova, a i da je bilo sve bi se iskopiralo jer sam kopirao kompletne foldere a ne fileove.
pokretanje diskete dovodi do iste poruke

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:45.