PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Blokiranje sustava (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9735)

kozaa 17.04.2004. 18:43

Blokiranje sustava

bok.
imam jedan malo veci problem s kompom.

konfa mi je athlonxp 2000, 512ddr, soltek 75drv5 mobo, seagate20gb i wd80gb gf4 ti4200 i creative sblive5.1

problem je sljedeci..

naime u radu za kompjuterom pocelo se dogadat da mi se sustav blokira i to tako da mi programi prestanu reagirat(ne svi) te moram resetirat i to hardverski jer drugacije nemoze.

dok sam offline ovaj problem i nisam uocio, no kada dodem online problem se pojavi poput: ie zablokira, nemogu adrese upisivat, a kada se to dogodi tada i drugi programi pocnu otkazivat poslusnost :grrr:

imam winxp sa sp1 te instaliran patch za worma, te instaliran via 4in1 pack, probo sam i najnoviji viapack ista stvar se dogada, virusa nema jer antivirus progy mi pokazuje da je sve cisto.
pokusao sam format, ista stvar je opet bila . tak posto mi je ovo oduzelo pola zivota u 2 dana isao sam i mijenjat isdn modem u drugi pci port i zvucnu u drugi pci port no ista stvar ;x
i printer sam odspojio s kompa i ista stvar jel..
kaspersky anti-virus progy uz sve sto pise virusi blabla pise i I/O error = 4
iritirajuci problem moram priznat :fuming:

ja sam ostao bez ideja, ako je neko ima bio bih mu zahvalan..

pozdraf

Isus 17.04.2004. 19:17

Reinstall winodwsa najcesce rijesava takve stavri, to je jedino kaj meni pada napamet. Pitaj RAK-a

Freek 17.04.2004. 19:19

da najbolje da sve pobrišeš pa ispočetka.

RAK 17.04.2004. 23:29

Re: Blokiranje sustava

Citiraj:

Originally posted by kozaa
bok.
imam jedan malo veci problem s kompom.

konfa mi je athlonxp 2000, 512ddr, soltek 75drv5 mobo, seagate20gb i wd80gb gf4 ti4200 i creative sblive5.1

problem je sljedeci..

naime u radu za kompjuterom pocelo se dogadat da mi se sustav blokira i to tako da mi programi prestanu reagirat(ne svi) te moram resetirat i to hardverski jer drugacije nemoze.

dok sam offline ovaj problem i nisam uocio, no kada dodem online problem se pojavi poput: ie zablokira, nemogu adrese upisivat, a kada se to dogodi tada i drugi programi pocnu otkazivat poslusnost :grrr:

imam winxp sa sp1 te instaliran patch za worma, te instaliran via 4in1 pack, probo sam i najnoviji viapack ista stvar se dogada, virusa nema jer antivirus progy mi pokazuje da je sve cisto.
pokusao sam format, ista stvar je opet bila . tak posto mi je ovo oduzelo pola zivota u 2 dana isao sam i mijenjat isdn modem u drugi pci port i zvucnu u drugi pci port no ista stvar ;x
i printer sam odspojio s kompa i ista stvar jel..
kaspersky anti-virus progy uz sve sto pise virusi blabla pise i I/O error = 4
iritirajuci problem moram priznat :fuming:

ja sam ostao bez ideja, ako je neko ima bio bih mu zahvalan..

pozdraf

Izašla je najnovija verzija crva koja radi DDoS Atack. Diže proc na 100%.

Rješenje od microsofta je da staviš najnoviji Update. Ima 5 tih fileova za staviti.

Pametnije rješenje je da imaš dobro konfiguriran firewall. Ja saznao sa interneta. K vragu.

Evo ti link pa čitaj.

Freek 17.04.2004. 23:31

da istina je to sa 100% to je meni bilo par puta, probaj "restore" na prijašnji datum.

kozaa 18.04.2004. 13:44

stavio sam patch isto se dogada.. ie zablokira nemogu se ni sa neta diskonektat nista, vise manje svi programi se nemogu pokrenut onda
firewall imam od kad znam za sebe
:clap:

Američanac 18.04.2004. 13:55

Citiraj:

Originally posted by kozaa
... firewall imam od kad znam za sebe
:clap:

Koji i kako konfiguriran?

EDIT: Ma u biti : koji firewall? :D

kozaa 18.04.2004. 15:41

zonealarm

al neznam kako to pomaze posto tu sve krepava malo po malo :x

Američanac 18.04.2004. 15:52

igrom slučaja...

... znam nešto o ZA... pravilno konfiguriran ZASIGURNO ne pušta ovo novo smeće od verzije 2.6 free nadalje.
Loše je iskonfiguriran.

Postavi ovako:

1. Internet High, Local medium.
2. Block internet servers (a možeš i local ukoliko nemaš LAN)
3. Izbriši SVE programe iz "Programs" i pusti da te ponovo pita - nešto ti daje pristup na komp. Dovoljno je da ti se izvršava lokalno i komp ti radi na 100%.

Sad se spoji na internet i trebalo bi ti sve raditi (ukoliko je do ovog novog virusa) :beer:

tor 18.04.2004. 16:41

Da, igrom slučaja:D Baš bilo na dnevniku o ZA: goood :

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:40.