![]() |
Blokiranje sustava
bok.
imam jedan malo veci problem s kompom. konfa mi je athlonxp 2000, 512ddr, soltek 75drv5 mobo, seagate20gb i wd80gb gf4 ti4200 i creative sblive5.1 problem je sljedeci.. naime u radu za kompjuterom pocelo se dogadat da mi se sustav blokira i to tako da mi programi prestanu reagirat(ne svi) te moram resetirat i to hardverski jer drugacije nemoze. dok sam offline ovaj problem i nisam uocio, no kada dodem online problem se pojavi poput: ie zablokira, nemogu adrese upisivat, a kada se to dogodi tada i drugi programi pocnu otkazivat poslusnost :grrr: imam winxp sa sp1 te instaliran patch za worma, te instaliran via 4in1 pack, probo sam i najnoviji viapack ista stvar se dogada, virusa nema jer antivirus progy mi pokazuje da je sve cisto. pokusao sam format, ista stvar je opet bila . tak posto mi je ovo oduzelo pola zivota u 2 dana isao sam i mijenjat isdn modem u drugi pci port i zvucnu u drugi pci port no ista stvar ;x i printer sam odspojio s kompa i ista stvar jel.. kaspersky anti-virus progy uz sve sto pise virusi blabla pise i I/O error = 4 iritirajuci problem moram priznat :fuming: ja sam ostao bez ideja, ako je neko ima bio bih mu zahvalan.. pozdraf |
Reinstall winodwsa najcesce rijesava takve stavri, to je jedino kaj meni pada napamet. Pitaj RAK-a
|
da najbolje da sve pobrišeš pa ispočetka.
|
Re: Blokiranje sustava
Citiraj:
Rješenje od microsofta je da staviš najnoviji Update. Ima 5 tih fileova za staviti. Pametnije rješenje je da imaš dobro konfiguriran firewall. Ja saznao sa interneta. K vragu. Evo ti link pa čitaj. |
da istina je to sa 100% to je meni bilo par puta, probaj "restore" na prijašnji datum.
|
stavio sam patch isto se dogada.. ie zablokira nemogu se ni sa neta diskonektat nista, vise manje svi programi se nemogu pokrenut onda
firewall imam od kad znam za sebe :clap: |
Citiraj:
Koji i kako konfiguriran? EDIT: Ma u biti : koji firewall? :D |
zonealarm
al neznam kako to pomaze posto tu sve krepava malo po malo :x |
igrom slučaja...
... znam nešto o ZA... pravilno konfiguriran ZASIGURNO ne pušta ovo novo smeće od verzije 2.6 free nadalje.
Loše je iskonfiguriran. Postavi ovako: 1. Internet High, Local medium. 2. Block internet servers (a možeš i local ukoliko nemaš LAN) 3. Izbriši SVE programe iz "Programs" i pusti da te ponovo pita - nešto ti daje pristup na komp. Dovoljno je da ti se izvršava lokalno i komp ti radi na 100%. Sad se spoji na internet i trebalo bi ti sve raditi (ukoliko je do ovog novog virusa) :beer: |
Da, igrom slučaja:D Baš bilo na dnevniku o ZA: goood :
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:40. |