![]() |
T100-t28
zanima me dal se moze T100 punit s istim punjacem kao sto se puni T28? mislim da imaju isti utor, a zanima me jel se moze zdrmat baterija od T100 ak nije kompatibilan punjac od T28?
|
Probaj, pa javi :D
|
Re: T100-t28
Citiraj:
al pise za T100 da treba neki RTS nesto model punjaca, a na ovom starom to ne pise... :P |
pa izgleda da radi, isti je utor, i piknuo sam i za 1-2h mi je napunio :cool:
|
sve ericssone i sony ericssone koje sam vidio imaju isti punjac
|
Imaju iste konektore ali ne i punjace.
Ako punis sa razlicitim, mozes sje... bateriju i tek nakon nekoliko punjenja originalnim, vrati se na prijasnju razinu. Ali da ce za silu raditi sa svima, hoce. |
e jel ovo sigurno da se moze zdrmat baterija?
skuzio sam da nije isti model punjaca al...brijem da cu poslat mail nekom tam da vidim sta ce mi odgovorit... |
ericsson t10 ima različit konektor, ali to je bilo davno...
|
evo naso sam i izgleda da su ovi svi kompatibilni sto se tice punjaca...
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?...s1_1&pid=10016 |
ja svoj T68i punim sa punjačem od T65 i sve mi radi ok!
|
Kod kuće smo imali 3 ericsona i svi su se mogli puniti na isti punjač. Sad imam t28 i punim ga na bratov punjač od r600 i sve radi već 2 god. : goood :
|
Onaj problem s baterijom se javljao kod punjenja T600 sa punjacima od T20 i T39.
|
pouzdano znam da t65 i t68 imaju drugaciji punjac od t28 i ostalih koji imaju onaj duguljasti punjac
na izlazu daju drugu voltazu |
ajde dobro:p
|
Citiraj:
ne kuzim kak imaju razlicit kad su i T28 i 65 i 68 na ovoj listi |
Ja imam T65 i T300, punjači su fizički isti, konektor je isti. Također su oba na gore postanom linku.
Međutim, naponi deklarirani na punjačima su posve različiti. Nažalost, tisak s T65 punjača se u međuvremenu obrisao, tako da više ne znam koje napon ima. Punio sam jednom T300 s T65 punjačem i sve je prošlo OK. Ne bih ponovio bez velike nužde. |
T65 i T68 imaju isti punjač kao i T28. Ali na izlazu daju 4.5 V dok T28 5 V.
|
pa valjda ne smeta tih 0,5V :rolleyes:
|
meni sve štima ;)
|
Citiraj:
|
Pa upravo u tome i je caka, da steti bateriji...
Poslije samo joednog punjenja "pogresnim" potrebno je 4-5 punjenja originalnim da bi se baterija dovela u pocetno stanje, naravno, ako vec nije nepovratno izgubila dio svog kapaciteta... |
ufff ja sam dvaput napunio sa ovim starim punjacem :rolleyes:
a valjda cu nabavit i taj original punjac pa eh, :P |
Ionako je baterija slaba kad je bila nova. Sad mi izdrži nekoliko sati manje nego onda. Trebam je puniti svaki dan (punim je kroz noć) da bih po danu mogao koristiti mobitel. Uskoro planiram kupiti novi, pa ovaj ide u muzej. :D
|
evo ja sam proucio svoja dva punjaca...
stari punjac od T28 ima output 5V, 0,65A, a originalni od T100 ima 5,1V i 450mA tak da :rambo: razlika postoji, bas trulo :rolleyes: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:29. |