![]() |
Windows XP Error nad errorom xD
Ovako ljudi...evo me na ovaj forum samo da rijesim problem a ako ga rijesite ostat cu i aktivan :fiju:
Imam Windows XP, e sad...imao sam problema s bootom...radio i radio "fixboot, boot/rebuild i sranja" i nishta... I morao sam formatirat cijeli hard disk...:( I evo opet sam instalirao windows xp, stavio programe...sve radi... Nakon 2 dana rada novog windowsa crkne... Kaze "ntldr is missing", i to rijesim na neki nacin koji sam ovdje procitao i nista...reko idem sad na reinstalaciju windowsa...i to mi se napravi i idem restart... Pri restartu, sve normalno...i ide pokrenut windows xp i "bah error"...prikaze nesto s plavom pozadinom al odma ugasi nakon pola sekunde ni ne stignem procitat :stoopid: I evo mee...neznam koji je problem xD Zna ko kako se to rijesi? Je li bilo slicnih problema? help meee plzzzz |
dal si probal instalirati s drugog cd-a, ak imaš? koji hard je u pitanju?
|
ako ide u safe modu probaj instalirati windbg (win debugger) meni je pomoglo kod Zone alarma ...treba ga samo malo podesiti po ovim uputama http://www.networkworld.com/news/200...ows-crash.html
i ako sve dobro prođe vidjet' češ uzrok svojih problema...jer u c---windows---minidump-u imaš zapisane sve logove predstoječih "kršenja" pa ako znaš gdje je problem sve je puno jednostavnije, jel'? i nadam da češ ostati aktivan:lol2: |
Citiraj:
neznam bas puno o konfiguracijama kompova, vise sam softman (SATA, 180GB) xxD Citiraj:
hm, to znam :D al ne ide u safe modu, on kao dize windowse normalno i kad prodje onaj prozor loadanja xp pojavi se plavo na pola sekunde i resetira se...al u svakom slucaju...ako budem imo safe mode probat cu:goood: |
Tvoj problem bi trebao biti jedan od banalnijih. Naime, jesi li u biosu vratio da ti je first boot device onaj hard na kojem imaš instalirane windowse?
Imao sam taj error pa je to rješenje problema. Komp ti se dizao možda zato što si imao cd od wina umetnut u cdrom pa ti ga je preko njega dizao. Kad si ga izvadio van više nije imao preko čega. Ugavnom eto i link sa mogućim rješenjima tvog problema. http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm |
Citiraj:
noob jesam al ne opet tolki:stoopid: |
Kod mene je situacija veoma slična bila... isto je "falio" ntldr i na kraju je ispalo da mi je prdnula memorija, pa sad ti vidi istestiraj ram da vidis mozda je i tebe udesila ista sudba...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a uglavnom što više znaš to više "padaš" na banalnim greškama, jel. Meni je bio problem baš sa first boot deviceom, al sam imao par sa nakeljenim indsima, pa ono, shit anyway. probaj memoriju mjenjat, tipa iz jednog utora u drugi i slično... |
ok probat cu ;)
dajte jos mogucih rjesenja, sto vise to bolje |
Stavi disk u drugi komp i vidi je li ima bad sectora...
|
pih, ma evo me...formatirao disk...probao sam sve ovo vashe ali nista... e i na kraju mi je izasao neki tekst...samo da vam napisem...:stoopid:
"Check to be sure you have adequate disk space. If a driver is identified in the stop message, disable the driver or check with the manufacturer for driver updates. Try changing video adapters. Check with your hardware vendor for any BIOS updates. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing . If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select, and then select safe mode. Tehnical Information: ***Stop:0x0000007E (0xC0000005, 0x004D0004, 0xF9090A8C, =xF898978C) :smoke: |
samo ne kuzim...kako mi hard ima 128gb a trebao bi imati 160gb :S
|
:kafa:0xC0000005 - Access Violation -Bug check 0x50 usually occurs after the installation of faulty hardware or in the event of failure of installed hardware (usually related to defective RAM, be it main memory, L2 RAM cache, or video RAM).
edit:iza greške 0x0000007E uvijek piše gore navedeno :fiju: Pitanje koje zahtjeva konkretan odgovor....jel' možeš dignuti xp u safe modu? |
probao kako i pise i nije islo...
|
http://support.microsoft.com/default...b;en-us;330182
ili posudi od prijatelja ovo: http: //www.ubcd4win.com/ ako ništa od toga ne uspije uzmi čekić ili "balticu" (1.5-2 kg barem ) i riješi to...ako ni to ne pomogne šutni pesa,zapali štalu,uzmi traktor i oduzmi se u birtiji:chears:...a kaj drugo da ti velim? good luck |
Citiraj:
Nisam se već dugo tak nasmijao. @ djubre: Sorry ako sam povrijedio tvoje znanje vezano uz pc. Probao sam pomoći. A ako si bio na str. na koju sam dao link ima par problema vezanih uz tvoj error pa savjetujem metode eliminacije. |
lol np...ni neznam bas previse o kompovima:fiju:
:respekt: samo ne kuzim...kako mi hard ima 128gb a trebao bi imati 160gb :S samo ne kuzim...kako mi hard ima 128gb a trebao bi imati 160gb :S samo ne kuzim...kako mi hard ima 128gb a trebao bi imati 160gb :S :lol2: |
Instaliraj barem SP1 da bi vidio puni kapacitet jer je u tek u SP1 omogućeno 48-bitno LBA adresiranje.
|
jesam al i dalje je 128gb, jel moguce da nije sve jer sam isao quick format?
|
Citiraj:
unlocated disk space: 40gb:D moguće da je to, samo neznam dali si radio nešto kao delete partition--->create partition in unlocated disk space-----> pa okinio na 120gb... A da pitam, jesi probavao sa jumperima? |
kao što si i sam rekao više si programski tip...pa zamoli nekog koji je više za hardware da ti istestira hardware:Ram,Hdd,Grafu,Matičnu...ovako na daljinu ide malo teže
inače nije problem to riješit telepatijom (jer ne piše konkretno šta si sve do sada isprobao) i telekinezom (jumperi ), ali me danas baš nešto boli glava:rolleyes: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:04. |