![]() |
USB: not recognize
Evo problem iz naslova! Prije par dana se to pocelo dogadjati sa portovima! Napravio sam format diska, instal win ispocetka... i opet isto!? Ima neko neku ideju?
Znaci sto se god ukljuci, ne prepoznaje... pokaze da je nesto prikljuceno, ali nezna sto! |
Gdje si ukopčavao, naprijed ili iza na ploču?
|
Iza, taj komp ni nema napred! Iza su 4 komada! (nije ovaj na kojem sam sada) Znaci, oni vide da je nesto ustekano, ali to ne prepoznaju! Dali je moglo doci do pregaranja! malo sam stare teme pretrazio, i vidim da se pci kontroler preporucuje da se uzme u tom slucaju... neznam dali jesu ili nisu, a kak da to vidim!?
|
Izgleda da štrajka neki kontroler na ploči. Probaj staviti noviji BIOS na ploču ili novije chipset drivere.
|
Ja imam slican problem pa cu se ovdje nadovezat. Dakle 100% sam tocno spojio prednje portove (dva komada) na plocu. Na straznjima sve stima,al na prednje komp veli da USB device not recognized... Sta sad?
|
Citiraj:
|
Kako to sad najednom imam loše izveden front panel na kućištu? Pa sve je jucer stimalo,a danas ne...
|
Imaš naviku čupati stikove/slušalice/diskove na živo iz USBa možda? Ako da eto ti razloga...
|
Citiraj:
Da, događa se to da nekad radi, nekad ne, pogotovo ako imaš više uređaja spojeno na ploču. |
Može biti i da nisi instalirao Driver za USB.(ja sam ga dobio na CD-u za matićnu ploću)
|
Citiraj:
|
one of the usb devices attached to this computer has malfunctioned and windows does not recognize it fir assistance is solving the problem click this message sta da uradim?
|
Citiraj:
2. Vjerojatno nije problem u usb periferiji koju spajaš na komp, nego matična jednostavno ne daje dovoljno struje. Ako ne radi niti na stražnjim portovima možeš eventualno probati preko usb huba sa napajanjem. |
Iskopčaj napajanje i izvadi strujni kabel iz njega na 30 -ak sekundi ...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:05. |