![]() |
Problem sa lap adapterom
Iz adaptera se čuje konstantni isprekidani zvuk i ne mogu upalit lap, baterija ne radi od prije lap je ECS Green 731 a adapter lite-on 19v, 4.74 ampera (output)
e sad pošto imam dva druga adaptera zanima me mogu li sa njima probat a da nešto ne shebem od della, 19.5v 4.62 ampera od mitaca 19v, 3.16 ampera |
Probaj s Mitacom. Baterija će se vjerojatno sporije puniti (ako se uopće bude punila) zbog dosta slabije struje. Idealan bi trebao imati napon Mitaca, a struju Della.
|
ne mogu fizički stavit ove adaptere, pa gledan uzet neki univerzalni, kakvi su ovi univerzalni?
ima li ko iskustva? mogu li se na njima podešavat napon i amperaža? |
Raspitaj se u prodavaonicama elektronike tipa Chipoteka. Frend je nedavno nabavio nešto slično za svoj prastari Acer. Kod kupnje vodi računa da izlazna struja NE bude veća od one originalnog punjača (4,74A u tvom slučaju).
|
Zašto? AFIAK snaga outputa na adapteru nesmije bit manja od origigi deklaracije a ne da nesmije bit veća od originalne... Mislim pa neće laptop uzimati više ampera iz mreže zato kaj adapter može dati više amperra tj ne određuje adapter snagu punjenja... :stoopid:
Ja bi rekao da uzme bilo kaj što ima 19V i 4.75A ili više izlaz iako je 19V dosta egzotično u svjetu ovih univerzalnih adaptera a niti nisu oni baš za te snage IMHO pa ono moglo bi bit problema s nalaženjem toga... @kum Pa odcvikaj konektor sa Mitaca i na njega stavi konektor sa Lite-ONa i gotovo... :stoopid: Iako Je pitanje kako će to raditi sa dosta slabijom strujom, nebi tebao biti problem niti tih 0.5V više na Dellu, slobodno možeš (što se toga tiče) priključiti i Dell neće ti lap izgorit ili nešto ali je pitanje dal će to sve skupa raditi jer ako ti je prdnuo ispravljač i čuju se čudni zvukovi da nije probio gretz pa da ti šopa laptop izmjeničnom a ona zna napravit havoc u sklopovima koji očekuju istosmjernu... |
[quote=yedwy;938375]
@kum Pa odcvikaj konektor sa Mitaca i na njega stavi konektor sa Lite-ONa i gotovo... :stoopid: pa kako ću onda spojit mitac-a :D pogledacu malo ove iz hg spota, ima više modela |
Pa mislio sam da imaš višak adaptera... :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:51. |