PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Boot XP jako sporo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=95899)

tcrnjak5 22.01.2008. 12:21

(riješeno) Boot XP jako sporo

ako ima koja dobra duša da mi pomogne oko ovog problema stvarno bih bio zahvalan.Na ploću mi je sve povezano sata kablima (hdd i 2 pržilice).Problem mi se javlja jedino kod XP a kod viste odlično.Prilikom dizanja sustava na djelu boot screna ona crta što ide lijevo-desno vrti se po 20-25 puta što je jako iritirajuće(kod viste svega 3.5 puta).Ploća i proc su mi dolje u potpisu ako je netko imao takav problem kako ga je riješio.

Joke 22.01.2008. 19:00

A kakav je startup,koliko se programa dizu startupu i jesi provjerio je li ti komp zarazen s necim?Daj koju informaciju vise ;)

kasko 22.01.2008. 20:35

daj HiJackThis log

tcrnjak5 22.01.2008. 22:08

to se dešava i kod praznog kompa tj friške instalacije windovsa sa programima još i gore.Kada je prazan 12-15 puta odvrti a kada ga napunim sa programima bude duplo gore.Primjetio sam da ga uspijem malo smanjiti sa drajverima koji su isključivo za XP.Zanimljivo je da kada stavim vistu i stavim programa teških 35 GB diže tj odvrti svega 4 puta.Vjerojatno nešto u samom biosu nije prilagođeno za rad u XP to je moje mišljenje,ni jedan dio se ne kolje unutri jer bi se i na visti isto tako pokazalo.Da se razumijemo nije ovo nešto hitno samo bi volio znati zašto jedino kod mene kompjuter ne radi sa xp dobro a kod sviju drugih leti.Malo je poduže ali morao sam tako.

Baja 001 22.01.2008. 22:37

Citiraj:

Autor tcrnjak5 (Post 932982)
to se dešava i kod praznog kompa tj friške instalacije windovsa sa programima još i gore.Kada je prazan 12-15 puta odvrti a kada ga napunim sa programima bude duplo gore.Primjetio sam da ga uspijem malo smanjiti sa drajverima koji su isključivo za XP.Zanimljivo je da kada stavim vistu i stavim programa teških 35 GB diže tj odvrti svega 4 puta.Vjerojatno nešto u samom biosu nije prilagođeno za rad u XP to je moje mišljenje,ni jedan dio se ne kolje unutri jer bi se i na visti isto tako pokazalo.Da se razumijemo nije ovo nešto hitno samo bi volio znati zašto jedino kod mene kompjuter ne radi sa xp dobro a kod sviju drugih leti.Malo je poduže ali morao sam tako.

BootVis instaliraj i stavi da ti snimi boot i onda optimiziraj dizanje!

tcrnjak5 22.01.2008. 22:46

jel imam na šta naročito paziti da ne bi nešto skur. jer sam upravo skinuo program pa ću napraviti na jednoj particiji xp os

tcrnjak5 23.01.2008. 12:29

Ej Baja 001 svaka ti dala;riješen problem

domy_os 23.01.2008. 12:39

Znaš li možda što je otežavalo boot, ako si slučajno pratio? :)

tcrnjak5 23.01.2008. 13:19

Citiraj:

Autor domy_os (Post 933420)
Znaš li možda što je otežavalo boot, ako si slučajno pratio? :)

Stvarno ne znam jer ne kontam te grafove ali evo vrti 5-6 puta.Mogu snimiti pa zaljepiti na post.Bilo bi lijepo kada se ne bi tim alatom morao služiti ali šta je tuje

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:53.